Във връзка с медийни публикации за завишени сметки за м.

...
Във връзка с медийни публикации за завишени сметки за м.
Коментари Харесай

КЕВР с извънредна проверка на ноемврийските сметки на „Топлофикация София“

Във връзка с медийни изявления за повишени сметки за м. ноември 2020 година на консуматори на „ Топлофикация София “ ЕАД, със заповед от 17.12.2020 година на ръководителя на КЕВР доцент Иван Иванов, работна група на енергийния регулатор стартира изключителна инспекция за ценообразуването на сметките на сдружението за инструкции интервал. Това оповестиха от пресцентъра на енергийния регулатор.

В случай, че в хода на идната изключителна инспекция бъдат установени нарушавания от страна на топлофикационното сдружение, Комисията ще предприеме плануваните в закона административно-наказателни ограничения.

След привършване на изключителната инспекция на „ Топлофикация София “ ЕАД Комисията ще разгласи обществено резултатите от нея.

Във връзка с изявленията за неодобрение от повишените сметки за ноември от КЕВР пожелаха от топлофикационните сдружения да организират дейна връзка със своите клиенти по отношение на по-високото ползване на топлинна сила през есенно-зимния сезон и опциите за облекчено възнаграждение на сметките. Това оповестиха от пресцентъра на КЕВР.

„ В изискванията на пандемия топлофикационните сдружения следва да търсят спомагателни благоприятни условия и да подхващат ограничения за необятно информиране на своите клиенти по отношение на обичайно по-високото ползване на топлинна сила през есенно-зимния сезон, както и за съществуващите благоприятни условия за облекчение заплащането на употребената от тях топлинна сила. Възникналите необикновени усложнения и проблеми, както за сдруженията, по този начин и за клиентите, изискват бързи, съответни и гъвкави ограничения, с които да се усъвършенства връзката с потребителите “. Това декларира ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов в изпратено през днешния ден писмо до управленията на топлофикационните сдружения в страната.

Комисията смята за неотложно сдруженията да обмислят и подхващат спомагателни ограничения, с които да се избегне основаване на публично напрежение:

- Ежемесечно, през отоплителния интервал на 2020 -2021 година, всяко топлофикационно сдружение да осведоми по подобаващ метод клиентите си (на електронната си страница, посредством осведомителни известия до медиите и по други способи и осведомителни канали) за размера на създадената и подадена към клиентите топлинна сила, като дава къс и явен разбор за нараснало или понижено ползване, в съпоставяне със същия месец на предходния регистриран интервал. Такъв метод ще даде опция на огромната част от потребителите, които са избрали месечните им начисления за топлинна сила да се изготвят на база планирани данни, да управляват по-лесно потреблението си и да възнамеряват своите разходи;

- Дружествата да организират дейна и непрекъсната осведомителна акция по отношение на опциите за усъвършенстване на самостоятелното ползване на топлинна сила, в това число за изгодата от предприемането на ограничения за енергийна успеваемост от страна на клиентите, както и за методите за рационално прилагане на топлинна сила ;

- Топлофикационните сдружения да ползват деен и еластичен метод при работа с клиенти, които са изпаднали в затруднено финансово положение. Това би могло да включва по-широкото им информиране за съществуващите благоприятни условия за разсрочване на отговорностите, възнаграждение на равни месечни вноски и други подобаващи положителни практики ;

- други ограничения, според от профила и спецификата на клиентите.

Комисията смята, че в сегашната обстановка, поставяща пред съществени усложнения огромна част от семействата, ползващи топлинна сила, сходни ограничения биха имали практическа изгода както за сдруженията, по този начин и за техните клиенти. „ По този метод в допълнение ще се усъвършенства работата с клиентите и ще се увеличи доверието сред доставчиците на услуги и потребителите “, акцентира ръководителят на регулатора доц.Иван Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР