Във връзка с медийни публикации в страната, Reckitt Benckiser, производител

...
Във връзка с медийни публикации в страната, Reckitt Benckiser, производител
Коментари Харесай

Производителят на Нурофен също опроверга информация за коронавируса

Във връзка с медийни изявления в страната, Reckitt Benckiser, производител на Nurofen, показва следното мнение:
" Reckitt Benckiser (RB), производител на Nurofen, е осведомен със скорошните изявления в обществените медии във Франция, повдигащи опасения по отношение на използването на стероидни и нестероидни противовъзпалителни (НСПВС) артикули, в това число ибупрофен, за облекчение на признаците на COVID-19.
Безопасността на потребителите е наш водещ приоритет. Ибупрофен е одобрено лекарство, което се употребява безвредно от доста години като средство за облекчение на болежка и намаление на висока температура. Нашите артикули с ибупрофен се употребяват дейно от милиони консуматори на 40 пазара и се оферират като медикаменти без рецепта повече от 30 години. Всички медикаменти са строго контролирани, с цел да се подсигурява, че дават отговор на условията на локалните здравни управляващи.
Адекватната приложимост на ибупрофен и парацетамол към момента се предлага от множеството европейски здравни органи като част от симптоматичното лекуване на COVID-19. Reckitt Benckiser не е осведомен с доказателства, че ибупрофенът въздейства неподходящо на пациенти, страдащи от зараза COVID-19.
Като виновна, водена от научни съображения организация, ние, както постоянно, ще следим всички изказвания, като работим с регулаторните органи, с цел да ги оценяваме в сходство с откритите процедури за фармакологична зоркост. Ние ще оповестяваме всяка спомагателна информация или насоки, нужни за безвредното потребление на НСПВС артикули след всяка такава оценка. Както при всяко лекарство, ние подсещаме на потребителите и техните близки деликатно да четат и следват инструкциите, предоставени на опаковката и в листовката с информация за пациента. "
Припомняме, че през вчерашния ден информацията за утежняване на положението на болните с ковид от потреблението на въпросните лекарства, беше опровергано и от ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг във ВМА.
„ Китай е най-опитната страна по отношение на битката с ковид. В китайските рекомендации се загатват противовъзпалителни, нестероидни средства, в които влизат и двата медикамента. Това към този момент е достоверна информация за 80 000 случая. Докато французите работят с неофициална информация. Общото сред тримата умряли било, че взимали ибупрофен. Извинявайте, това са нелепости, цялостни нелепости ”, уточни той.
Още за ковид ще намерите в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР