Във връзка с купуването на два нови джипа, Агенция Пътна

...
Във връзка с купуването на два нови джипа, Агенция Пътна
Коментари Харесай

АПИ обяснява купуването на два нови джипа със зимните условия

Във връзка с пазаруването на два нови джипа , Агенция " Пътна инфраструктура " - АПИ изяснява, че естеството на работа изкисква и съществуването на високопроходими коли. АПИ прави това конкретизиране във връзка запитвания от медии.

Те напомнят, че през предходната година е извършена социална поръчка за покупката на 51 нови автомобила , които са за регионалните пътни ръководства , които дават отговор за настоящото и зимното поддържане на близо 20 000 км републиканска мрежа, а с въвеждането на тол системата на тях ще се разпореждат и редица други отговорности , свързани с поддържането на порталните рамки.

АПИ изясняват и че двата високопроходими автомобила са нужни за шофиране през зимата и при тежки метеорологични условия, когато би трябвало да може да се минава гладко и безаварийно през високопланински региони , през пресечени терени и сектори в строителство и т. н., което е невероятно да се реализира с автомобил, предопределен за градски условия.

През 2018 година и 2017 година са бракувани 117 транспортни средства , а над 65% от автомобилния парк на пътната администрация е над 10-годишен и това постанова неговото възобновяване .

По-рано БТВ заяви, че за реализатор e определен " Вестауто-М " ООД, който ще даде на АПИ джипове Volkswagen Touareg, на обща стойност 222 хиляди лева, съгласно оповестени контракт, техническо предложение и ценова оферта, а фирмата-изпълнител има 60 дни да достави колите.

 От АПИ оповестиха поръчка за 51 нови коли за 1,087 млн. лева без Данък добавена стойност
От АПИ оповестиха поръчка за 51 нови коли за 1,087 млн. лева без Данък добавена стойност

Част от тях би трябвало да са високопроходими
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР