Във връзка с констатирани нарушения в управлението на УМБАЛСМ Н.

...
Във връзка с констатирани нарушения в управлението на УМБАЛСМ Н.
Коментари Харесай

Уволниха шефа на „Пирогов“ за финансови нарушения

Във връзка с установени нарушавания в ръководството на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ ЕАД министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова освободи от служба шефа на лечебното заведение – проф. доктор Иван Поромански. Това оповестиха от здравното министерство. През последните четири месеца звено „ Вътрешен одит “ на ведомството е направило две поредни инспекции в болница „ Пирогов “, резултатите от които са предоставени на Софийската градска прокуратура за следващи дейности.

Проверките в лечебното заведение са назначени на база постъпили през 2022 година серия от сигнали в министерството, в които е предоставена информация, че новото управление с приоритет е правило заплащания по подписани от него контракти и е задържало заплащания на остарели отговорности, по които текат лихви и неустойки.

През месец март 2022 година е назначена инспекция, при която е открито, че изнесената в сигналите информация се удостоверява.

Към 28.02.2022 година просрочените отговорности на лечебното заведение към снабдители са в размер на 14 851 690.72 лева, а към 31.03.2022 година надвишават 16 млн. лева

Поемайки ръководството на комерсиално сдружение, изпълнителният шеф следва да обезпечи отбрана на финансовите ползи и запазване на имуществото на сдружението.

Проф. Поромански бе назначен от служебния министър Стойчо Кацаров.

За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на лечебното заведение, до осъществяване на конкурс, министър Асена Сербезова назначи доктор Валентин Димитров. До момента доктор Димитров е ръководител на борда на шефовете на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР