Във връзка с констатирани нарушения при обезопасяването на строежи началникът

...
Във връзка с констатирани нарушения при обезопасяването на строежи началникът
Коментари Харесай

Проверяват обезопасяването на започнати строежи

Във връзка с установени нарушавания при обезопасяването на градежи началникът на Дирекцията за народен строителен надзор арх. Иван Несторов издаде заповед до всички началници на Регионални отдели "Национален строителен надзор " на територията на цялата страна да бъдат осъществени инспекции по повод законосъобразността на утвърдените проекти за сигурност и здраве и инспекции на място на започнатите, само че невъведени в употреба градежи от всички категории.

Заповедта указва при констатиране на незадоволително обезопасяване да бъдат дадени наставления на виновните участници в строителния развой за предприемане в най-кратки периоди на всички възможни съответни ограничения за в допълнение обезопасяване - слагане на защитни мрежи по фасадите, създаване на пешеходни проходи и навеси, монтиране на предпазни заграждения при отворите на шахти и стълбища, подсилване на строителни огради.
При констатиране на позволени нарушавания от страна на виновните участници в строителството неотложно ще бъдат налагани санкции или имуществени наказания по реда на Закона за нарушаванията и наказванията и Закона за устройство на територията.

Необходимо е техническите органи към общинските администрации, без значение от категорията на градежа, да правят предпазен надзор, обвързван с достъпа и външния тип на строителните им ограждения. Задължително е на строителните защитни огради на градежите да е ситуирана осведомителна табела, в която категорично да е упоменато отговорника/ците за сигурност, здраве и защита на труда.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР