Във връзка с казуса със санирането на жилищни сгради в

...
Във връзка с казуса със санирането на жилищни сгради в
Коментари Харесай

Общините искат пари за сградите в резервния списък за саниране

Във връзка с проблема със санирането на жилищни здания в цялата страна по европейска стратегия към този момент има подадени тъжби за манипулиране на оценките за енергийна успеваемост.

„ Има ли субективизъм в методиката? “, попита Настимир Ананиев

Кметове упорстват за нови стратегии, с цел да бъдат санирани и постройките в аварийния лист.

Жилищните здания в цялата страна, за които не стигнаха парите, са 2178. За тях от Националното съдружие на общините желаеха създаването на нова стратегия.

Общата сума, нужна за санирането на постройките в листата с запасите надвишава 2 милиарда лева

В Благоевград над 50 здания са в листата на чакащите

„ Съвместно с народните представители сме установили, че има нужда от създаването на спомагателни стратегии – национални, при които водещи  несъмнено ще е министерство на енергетиката, защото политиката по енергийна успеваемост е при тях, и през идващите месеци ще се разработят концепции “, разяснява министърът на районното развиване Андрей Цеков.

По думите му в множеството възражения и тъжби има „ генерално неодобрение “ , единични са случаите на механически неточности при осъществяването на оценката.

20% от средствата за ремонтите обаче ще са за сметка на семействата

От Министерството на районното развиване не се ангажират с оценка дали има операции в енергийните документи на утвърдените. И прецизират, че инспекция на всички 3068 документа ще отнеме време и срокът по Националния проект ще изтече.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР