Във връзка с извършени на територията на гр. София на

...
Във връзка с извършени на територията на гр. София на
Коментари Харесай

Извънредни новини за закопчаните метежници от жълтите павета

Във връзка с осъществени на територията на гр. София на 02.09.2020 година противоправни действия, под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура до 15:30 часа на днешния ден са формирани 24 бързи производства и едно досъдебно произвеждане по член 216, алинея 1 от Наказателен кодекс.

По тях със заповед по реда на ЗМВР са арестувани общо 40 лица, като три от тях са осъждани, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

34 лица са привлечени към наказателна отговорност за осъществени закононарушения от общ темперамент. От тях за осъществени закононарушения по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – безчинство, са привлечени 30 лица.

Деянията по своето наличие се отличават с изключителна смелост и включват мятане на разнообразни предмети - самоделни взривни устройства, стъклени бутилки, камъни и павета по посока на чиновници на Министерство на вътрешните работи, несъблюдение на разпоредби и оказване на опозиция против служители на реда, изпълняващи отговорностите си по запазване на публичния ред.

Три лица са привлечени към наказателна отговорност за осъществени закононарушения по член 131, алинея 2 т. 4, вр. с член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс и по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс - причиняване на телесна щета на полицейски чиновник, като на едно от тях е повдигнато и обвиняване за безчинство, отличаващо се с изключителна смелост.

Едно лице е привлечено с изключение на към наказателна отговорност за осъществено закононарушение по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, и за закононарушение по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – отправяне на закани с ликвидиране.

До 15,30 часа през днешния ден 24 лица са арестувани за период до 72 часа. Предстои в идващите дни да бъдат направени и импортирани претенции до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с всеки един от тях. На останалите обвинени е избрана мярка за неотклонение „ гаранция в пари “ или „ подписка “.

Спрямо 14 лица са подхванати дейности по реда на Указа за битка с дребното безчинство, като материалите са импортирани в СРС.
Активните дейности по следствие не престават под управлението и надзора на СРП.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР