Във връзка с изнесената в Народното събрание потресаваща информация от

...
Във връзка с изнесената в Народното събрание потресаваща информация от
Коментари Харесай

Нинова с фейсбук апел прокуратурата да се самосезира по сигналите от вчера срещу Борисов

" Във връзка с изнесената в Народното събрание потресаваща информация от господин Илчовски за премиера Борисов, най-нормалното е Прокуратурата да се самосезира и да стартира следствие. " Такъв апел насочи на страницата си във Facebook лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Истината, каквато и да е тя, да бъде открита и оповестена пред цялото общество. Така се прави в правовите страни. ", написа още тя.

Нинова засяга чуването на един от огромните земевладелци и зърнопроизводители в страната Светослав Илчовски в късния следобяд през вчерашния ден пред комисията на Мая Манолова. Илчовски описа, че бил изнудван от един от притежателите на " Градус ", който твърдял, че се употребява с покровителството на Борисов. Също по този начин насочи директни обвинявания в корупция, като съобщи, че плащал постоянно " отчисления " от дотациите за земеделие, които получавал. Илчовски сподели още, че е имал неформални срещи с премиера в оставка, на които, с цел да бъде сплашен, са му показвани фрагменти от видео с издевателства над предприемач, който е в ареста (б.р. по неофициални информации ставало дума за Миню Стайков). Твърди и че е бил очевидец на подаряване на златни кюлчета на Борисов от други предприемачи, както и че знаел коя е Мата Хари - дамата, направила записа от спалнята на премиера в оставка. Според Илчовски тя била плеймейтка, поръчана като " подарък " за Борисов против сумата от 5000 лева, само че резервира името ѝ в загадка, тъй като имала дета.  Бизнесменът съобщи още и че е получавал позвънявания от министър Петя Аврамова, която му наредила да спре да изкупува земя. Той следва да изпрати документи. Изслушването на Илчовски беше прекратено от депутати от ГЕРБ, които влязоха на съвещанието на комисията след началото ѝ. Стигна се до скандал сред председателката Мая Манолова и Маноил Манов от ГЕРБ, който я укори, че народните представители от ГЕРБ не са били известени за съвещанието, както и, че ще бъдат изслушвани податели на сигнали. 

Самият Борисов дефинира на брифинга в централата на ГЕРБ тази заран изказванията на предприемача Светослав Илчовски за рекет и корупция като “подгрети остарели манджи ”.

" Не го познавам. Не го познавам, не желая и да знам какви са му изказванията. Аз се занимавам с политика и разясня политическите тези. Подгрети " манджи остарели ".

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР