Във връзка с инцидент, при който на 29 февруари общинският

...
Във връзка с инцидент, при който на 29 февруари общинският
Коментари Харесай

Общинският съветник Павлин Стефанов да подаде оставка искат от партията му

Във връзка с случай, при който на 29 февруари общинският консултант Павлин Стефанов е бил арестуван от полицията в Плевен, общинското управление на партия “Да, България ” го приканва да си подаде оставката от Общинския съвет – Плевен.

Ръководството на партията смъква политическото си доверие от господин Стефанов и изрично декларира, че не толерира незаконни действия и държание в прорез с положителните нрави.

Най-вероятно точно младият стоматолог, който се употребява с име на водещ хирург в града, а допреди 4 години беше ръководител на Районната гилдия на Българския зъболекарски съюз – Плевен, е мъжът от новината в бюлетина на ОД на Министерство на вътрешните работи за това, по какъв начин служители на реда, отзовали се на сигнал за фамилен скандал, намират на адреса опиати. Ето точният текст на известието: „ В 21:35часа вчера (бел.ред.: 29 февруари)при посещаване на сигнал за фамилен скандал в регионалния град на улица „ П.Р.Славейков “ служителите на реда намират в жилището бял полиетиленов плик, вид спейсбек с размери 9 см Х 5 см, съдържащ 5 бучки синкаво-зелено кристалообразно вещество с почти тегло 5 грама. Задържан с полицейска мярка е 33-годишен, жител на жилището. Извършен е оглед. Веществото е конфискувано за експертизи. Сезирана е районна прокуратура – Плевен и работата продължава “.

Павлин Стефанов е за първи мандат общински консултант в Плевен. Той е един от тримата определени през октомври 2023 година общински съветници от групата „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

„ При сходно събитие и при сходно деяние на наш представител, без значение на какво равнище в ръководството, е честен акт и негово обвързване да подаде оставка от заеманата позиция. Факт е, че към този миг Павлин Стефанов отхвърля да се отдръпна от Общинския съвет, макар че има учредения това да се случи поради аморалните и противоправните му дейности. Това, че има съглашение с прокуратурата по неоспорим метод потвърждава, че има осъществено закононарушение, за което той е признал “, каза в коментар за Българска телеграфна агенция националният представител от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, определен от 15-и МИР – Плевен, Свилен Трифонов. Депутатът добави, че без значение от това, че Законът за локалното самоуправление и локална администрация разрешава Стефанов да извършва функционалностите на общински консултант, той няма по какъв начин да продължи да бъде техен представител, тъй като имат правилник и неговите дейности са извънредно разминаващи се с него. 

Народният представител уточни, че общинският консултант отхвърля да беседва с него. „ Имахме единствено писмена преписка, като той смята, че няма съображение да напусне Общинския съвет, само че ние го призоваваме да направи това, тъй като е поел ангажимент към структурата, с помощта на която е влезнал в този Общински съвет, а тя в този момент отдръпва доверието си от него “, сподели още Трифонов. По думите му даже Стефанов да остане в Общинския съвет на Плевен, той няма да съставлява гласоподавателите на „ Да, България “. 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР