Във връзка с информация, получена от Посолството на Република България

...
Във връзка с информация, получена от Посолството на Република България
Коментари Харесай

Циклонът Ксенофон удря тази нощ южната част на Йонийско море

Във връзка с информация, получена от Посолството на Република България в Атина, Министерството на външните работи предизвестява българските жители, пътуващи за или пребиваващи на територията на Гърция, че през тази нощ съществува доста висока възможност от формиране на средиземноморски циклон в южната част на Йонийско море.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Очаква се придвижването на циклона „ Ксенофон “ да се развие в източна посока, съпроводено от мощни превалявания и ветрове в по-голямата част на Пелопонес и Крит в събота сутринта (29.09), по-късно в Атика, Евбея и Цикладите, а в неделя сутринта (30.09) да доближи до островите на източното Егейско море и евентуално Додеканезите. В мощ е възбрана за отплуване на кораби от пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио. Поради неприятното време в петък, 28 септември, всички учебни заведения и детски градини в общините Свети Димитър, Алиму, Аргируполис Елинику, Глифада, Калитеа, Мосхато, Неа смирни и Пальо Фалиро няма да работят.

Българските жители, пребиваващи или пътуващи за посочените региони следва да бъдат деликатни и да извършват инструкциите и рекомендациите на локалните управляващи, ако бъдат издадени такива. При потребност сънародниците ни могат да се свържат с Посолството на Република България в Атина на телефон: +30 693 70 96 220. Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР