Във връзка с информация до медиите, разпространена от г-жа Ваня

...
Във връзка с информация до медиите, разпространена от г-жа Ваня
Коментари Харесай

Липсват ли лекарства за онкоболни: Чиновници отричат и обвиняват Ваня Добрева в лъжа

Във връзка с информация до медиите, публикувана от госпожа Ваня Добрева, по отношение на неналичието на неотложен отговор от страна на ИАЛ (Изпълнителна организация по лекарствата) по постъпили 82 сигнала до Агенцията за липса на лекарствени артикули от уеб страницата www.moeto-lekarstvo.com, от организацията излязоха с безапелационна позиция, че това не дава отговор на истината.
Електронния уебсайт www.moeto-lekarstvo.com е основан от Сдружение за развиване на българското опазване на здравето във връзка подписано Споразумение с ИАЛ за обезпечаване на нужното партньорство и взаимоотношение на национално равнище посредством продан на информация в региона на лекарствените артикули.
След оповестяването на уеб страницата през м. септември стартира и пробно обмяната на информация с ИАЛ посредством имейли за уточняване техническите аспекти (форма и наличие на съобщенията), въз основа на което да се автоматизира процесът, прецизират от ведомството.
През интервала и до сегашния миг се реализира постоянно връзка в това число и посредством осъществяване на срещи с госпожа Боряна Ботева – Председател на Управителния съвет на Сдружението и други негови представители с оглед опцията сигналите да бъдат обобщавани за отбягване на повторяемост и валидиране за меродавност от страна на Сдружението, за което бе реализирано единодушие.
Към момента в ИАЛ са препратени 82 сигнала за 31 лекарствени продукта, а ИАЛ е дал отговор по 41 сигнала. Тъй като на този стадий липсва валидация за меродавност за някои единични сигнали, е належащо осъществяване на инспекции и събиране на информация от притежатели на позволение за приложимост на лекарствени артикули и производители отвън страната, за което е належащо съответното софтуерно време.
След извършен диалог с госпожа Боряна Ботева – Председател на Управителния съвет на СРБЗ се откри, че изпратената информация до медиите не произтича от Управителния съвет и не е публична позиция на Сдружението. Позицията е изпратена в персонално качество от някогашния Председател на УС госпожа Ваня Добрева. Считаме, че позицията на госпожа Добрева не отразява обективно обстоятелствата и е опит за опорочаване на една добра самодейност за полагане на взаимни старания за взаимоотношение за решение на казуса в интерес на пациентите.
В удостоверение на изложеното е информацията, качена на уеб страницата www.moeto-lekarstvo.com, допълват още от ИАЛ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР