Във връзка с евентуална терористична заплаха след атаката на “Хамас

...
Във връзка с евентуална терористична заплаха след атаката на “Хамас
Коментари Харесай

Засилване на мерките за сигурност в Италия

Във връзка с възможна терористична опасност след офанзивата на “Хамас ” против Израел, в Италия бяха нараснали ограниченията за сигурност. В градовете и по границите на страната се вършат инспекции, написа вестник Corriere della Sera. Съобщава се че под отбрана са сложени 10 000 обекта, считани за чувствителни.

4000 национални институции и здания на задгранични представителства, в това число израелски и палестински дипломатическо постове и еврейски центрове, както и на Ватикана, летищата и гара “Термини ” където броят на пасажерите надвишава 400 000 всеки ден, са под засилена защита.

Вестникът напомня, че сегашните решения наподобяват тези, взети след атентата против Световния търговски център на 11 септември 2001 година

Под наблюдаване ще са и ислямските екстремистки кръгове, присъстващи в страната. Ще се правят и инспекции на хората, които пресичат границите на страната, както и на мигрантите, пребиваващи в итилиански центрове, осведоми изданието.

Специално ще бъдат следени и задграничните бойци, които са се завърнали от фронтовете в Сирия и Либия, Украйна и сепаратистките съветски републики. 146 души е имало в края на предходната година в листата на следените някогашни бойци, оповестява още изданието, съобщи Нова тв.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР