Във връзка с достигане на критични стойности в температурата на

...
Във връзка с достигане на критични стойности в температурата на
Коментари Харесай

Въвеждат намаления в скоростта на влаковете на места заради високите температури

Във връзка с постигане на сериозни стойности в температурата на жп релсите, ежедневно и за избран интервал от време на разнообразни места се вкарват понижения в скоростта на придвижване на влаковете, оповестиха Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ). Няма избрани региони, всичко зависи от температурата, прецизираха от сдружението.

За температурите наблюдават чиновници на НКЖИ. Измерванията се вършат на всеки час по цялата инфраструктура, като се мери температурата на релсата на обособени пунктове през 40 – 50 километра. Опасен период за високите температури е от 11:00 до 19:00 часа.

Технически лица дават понижение на скоростта вследствие постигане на температури на релсите над 54 градуса. Първоначално се уведомяват двете най-близки гари, а след това влаковия диспечер, който уведомява всички превозвачи, в това число и локомотивните машинисти, показват от сдружението, отговорно за железопътната инфраструктура.

От НКЖИ допълват още, че температурни понижения в скоростта са нужни, защото има опасности от загуба на резистентност вследствие температурното продължение на релсите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР