Във връзка с дейност, представляваща заплаха за националната сигурност на

...
Във връзка с дейност, представляваща заплаха за националната сигурност на
Коментари Харесай

ДАНС поиска експулсиране на руски журналист заради разузнавателна дейност у нас

Във връзка с активност, представляваща опасност за националната сигурност на Република България, със заповед рег. № З-2552/20.09.2023 година на ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност " (на съображение член 42, алинея 1, по отношение на член 10, алинея 1, т. 1 и алинея 2 и член 44, алинея 1 от Закона за чужденците в Република България) на съветския жител Александр Гацак, упълномощен сътрудник в Република България на в. „ Российская газета ", са наложени насилствени административни ограничения „ лишаване на правото на престояване ", „ експулсиране " и „ възбрана за влизане и престояване на територията на страните членки на Европейския съюз ", оповестиха от ДАНС.


На 29.09.2023 година същият е свикан за връчването на заповедта по надлежния ред в „ Дирекция „ Миграция " на Министерство на вътрешните работи, а по-късно - в постройката на Държавна организация „ Национална сигурност ". Руският жител отхвърля да се яви в българските държавни ведомства и се укрива на територията на Посолството на Руската федерация в Република България. В тази връзка от Държавна организация „ Национална сигурност " е потърсено подпомагане от Министерството на външните работи на Република България.

Лицето е напуснало територията на Република България на 01.11.2023 година

Държавна организация „ Национална сигурност " извършва своята активност при прецизно съблюдаване на законодателството на Република България и Европейския съюз и общоевропейските демократични правила и полезности. Действията на Агенцията са ориентирани към отбрана на националната сигурност, а не към ограничение на свободата на словото и изразяването на мнение./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР