Във връзка с декларация на ПГ на ГЕРБ-СДС, поднесена от

...
Във връзка с декларация на ПГ на ГЕРБ-СДС, поднесена от
Коментари Харесай

Военното отговори на ГЕРБ: Коректността изисква не политиците, а разследващите да дават информация

Във връзка с декларация на ПГ на ГЕРБ-СДС, поднесена от трибуната на Народното събрание от господин Даниел Митов, Министерството на защитата се въздържа да разяснява в елементи случаи, които са обект на следствие от прокуратурата. Коректността изисква не политиците, а способените проверяващи органи да дават пред обществеността справедлива информация по упоменатите произшествия в Чешнигирово и Шабла. Това обявиха от военното министерство и допълват:

Тъй като е формирано досъдебно произвеждане и на съображение член 198 от Наказателно-процесуален кодекс материалите по следствието не могат да се разгласяват без позволение на прокуратурата. Министерството на защитата е лимитирано във опцията си да отговори уместно на въпросната декларация, която съдържа изкривена информация и погрешни изказвания. За нарушавания от подобен темперамент се носи отговорност по член 360 от Наказателния кодекс.

Но в отговор на извънредно манипулативните изказвания и погрешни внушения, изрично заявяваме, че министърът на защитата не е наказвал старши лейтенант Тодор Манчев. С негови заповеди от 15.07.2021 година (4 дни преди трагичния инцидент) са освободени от военна работа шефът на РСВП – Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на бранш в Отдел „ Контрол и защита “ майор Георги Мерджанов – директни командири на старши лейтенант Тодор Манчев. В декларацията паралелно с другите погрешни обстоятелства е сбъркано даже и военното звание на офицера.

Министърът на защитата разпореди три инспекции от страна на Служба „ Военна полиция “ и на Инспектората на МО. Резултатите от инспекциите на Инспектората са предадени на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив. По мотив изисканите от нас отчети от ПГ на ГЕРБ-СДС, сме дали отговор, че чакаме за това позволение от Прокуратурата.

За останалите подвеждащи изказвания в изнесената декларация дано се произнесат проверяващите органи, откакто приключат работа. Недопустимо е от трибуната на Народното събрание да се изнасят непроверени и манипулативни обстоятелства и да се въздейства както върху публичното мнение, по този начин и върху работата на проверяващите органи.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР