Във връзка с 30-годишнината на Варненския свободен университет Черноризец Храбър,

...
Във връзка с 30-годишнината на Варненския свободен университет Черноризец Храбър,
Коментари Харесай

ВСУ Черноризец Храбър предоставя стипендии за обучение в магистърска програма

 Във връзка с 30-годишнината на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър ", Настоятелството на университета взе решение да поддържа развиването на новаторския учебен план " Кръгова стопанска система ", като даде 30 стипендии за образование на студенти в магистърската стратегия " Кръгова стопанска система " за образователната 2021/2022 година, оповестиха от пресслужбата на институцията. Инициативата получи поддръжката на Националното съдружие на общините в Република България по време на ХХХIV Общо заседание на НСОРБ.

Магистърската стратегия " Кръгова стопанска система " се организира под патронажа на Генерална дирекция " Околна среда " на Европейската комисия. Тя е първата стратегия в страната, интегрираща в сложно и новаторско образование настоящите проблеми на опазването на околната среда и ефикасното ръководство на ресурсите, в сходство с интернационалните, европейските и националните стандарти. Програмата цели повишение на административния потенциал в прехода от линейна към кръгова стопанска система.

Магистърската програмата е предопределена за подготовка и образование на ръководители и специалисти с професионални ползи и отговорности в региона на екологията, ефикасното потребление на ресурсите и устойчивото развиване на районите.

В първия випуск студенти, учещи въпросите на кръговата стопанска система се включиха най-вече специалисти от общинската и районните администрации във Варна, които са директно свързани с опазването на околната среда. В рамките на образованието те създадоха и предложиха решения на съответни проблеми, част от които откриха практическо приложение и бяха показани на интернационалните научни конгреси.

Кандидатите да получат стипендията на Настоятелството на ВСУ " Черноризец Храбър " би трябвало да изпратят мотивационно писмо или рекомендация от работодателя си, а в случай че са чиновници в общинска администрация – подкрепящо писмо. Срокът за кандидатстване е 20 октомври 2021 година Продължителността на образованието е една година (два семестъра) за бакалаври от професионално направление " Икономика " и три семестъра за бакалаври от други професионални посоки. Освен бакалаври, в магистърската стратегия могат да аплайват и магистри, като периода на образованието им зависи от дипломата за приключена бакалавърска степен.  Обучението се организира в задочна форма, на български език.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР