Във Враца ще заработи високотехнологичен завод за производство на акумулаторни

...
Във Враца ще заработи високотехнологичен завод за производство на акумулаторни
Коментари Харесай

Изграждат пореден голям завод във Враца

Във Враца ще проработи високотехнологичен цех за произвеждане на акумулаторни акумулатори. Това възнамерява да построи българският производител „ Монбат “. Намерението за инвестиция от акционерното сдружение е изпратено до Община Враца на 19 февруари.
Изпълнителният шеф на компанията Атанас Бобоков съобщи, че има намерение да влага във Враца близо 42 милиона лв. , като в производството в началото ще бъдат ангажирани 150 чиновници . Обемът на производството за година ще е един милион и последователно тази цифра ще се усилва.
Заводът ще бъде построен върху 3 терена , които са благосъстоятелност на АД „ Монбат “.
Предприятието е най-големият производител на акумулатори в Източна Европа, с индустриални и рециклиращи мощности в пет разнообразни страни. Във Враца сдружението ще създава биполярни акумулатори по нова американска технология.
Това е третият сериозен и действително осъществим инвеститорски интерес към Враца. В началото на годината " МД Електроник " подписа контракт с Община Враца за закупуването на терен, върху който компанията ще построи цех. Инвестицията е близо 22 милиона лв..Най-големият производител на каучукови съединения и пластмасови тръби в автомобилната промишленост – Теклас също ще разшири своето произвеждане във Враца.
Изграждането на нова индустриална зона като идващ стадий е включено в Общинския проект развиване на града от община Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР