Във Враца отвори врати модерен педиатричен център, който ще работи

...
Във Враца отвори врати модерен педиатричен център, който ще работи
Коментари Харесай

Откриха нов медицински център за деца във Враца

Във Враца отвори порти съвременен педиатричен център, който ще работи с деца и младежи до 18-годишна възраст. На формалното разкриване участва кметът Калин Каменов, който пожела триумф на медицинския личен състав и приветства екипа по плана за сполучливото основаване на здравното заведение.
Д-р Силвия Федева, която е бенефициент по плана на министерство на стопанската система благодари за поддръжката и съобщи, че медицинският център ще продължава да се развива. „ Стремим се да предоставим най-хубавата грижа за децата и да бъдат задоволени специфичните им потребности “ – добави още доктор Федева.

Водосвет за здраве и благоденствие на личния състав на лечебното заведение отслужи отец Аспарух.
На събитието участваха още: лекари, общественици и представители на локалния бизнес.

Медицински център „ СилвиМед “ се осъществя в границите на план по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “, като безвъзмездната финансова помощ за закупуването на съвременна инсталация е в размер на близо 200 000 лева Със лични средства на бенефициента е осъществен главен ремонт на материално-техническата база и общите пространства. В медицинския център работят петима лекари, измежду които педиатърът и детски кардиолог – доктор Георги Цветков, доктор Кристина Симеонова и Камелия Гетова, инфекционистът доктор Василка Горнишка и доктор Силвия Федева.

Центърът работи със здравната каса и в него се правят диагностично-консултативни прегледи, образни проучвания, операции, както и бързи проби за грип – вид А и Б и ковид. Здравното заведение се намира в административната постройка на Автогара Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР