Във Войводиново вече е спокойно. По-рано част от ромските семейства,

...
Във Войводиново вече е спокойно. По-рано част от ромските семейства,
Коментари Харесай

Ситуацията във Войводиново се успокоява, кметът изведе ромите с бус

Във Войводиново към този момент е умерено. По-рано част от ромските фамилии, напуснали домовете си след митингите в селото, се пробваха да се завърнат в къщите си в махалата.

„Явно са били посъветвани от юристите си да се върнат, само че в махалата няма условия за естествен живот, а и е реалност недоволството на всички останали поданици на селото“, сподели кметът Димитър Тосев, съобщи.

Това още веднъж породи неодобрение измежду останалите поданици на селото. За да не се стигне до ескалация на напрежението, улицата към махалата беше охранявана от полицията.

Част от противозаконните постройки в циганската махала към този момент бяха бутнати, само че за 17 към момента не са завършили правосъдните процедури, защото заповедите за срутване на кмета на Община Марица се апелират.

В последна сметка кметът съумя да убеди пристигналите да не остават. „В момента аз ги карам с един бус и връщам в „Столипиново“. Там са били при свои близки по всяка вероятност“, сподели още той.

Тосев не се ангажира със периоди за събарянето на останалите противозаконни къщи в ромската махала във Войводиново, като акцентира, че ще би трябвало да преминат всички тези правосъдни процедури.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР