Във войната в Украйна няма да има победители, както няма

...
Във войната в Украйна няма да има победители, както няма
Коментари Харесай

Ердоган: Във войната в Украйна няма да има победители

Във войната в Украйна няма да има спечелили, както няма да има и победени при положение на мир. Това съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който разяснява двудневната среща на върха на НАТО във Вилнюс, предава Анадолската организация. Ние поддържаме възобновяване на мира в района, сподели той, като добави, че Анкара поставя старания за слагане на завършек на войната в Украйна.

Негативните последствия от продължаващото към този момент 504-и ден клане се усещат от целия свят. Те се демонстрират и на пазара на храни и посредством рекордната инфлация, съобщи турският президент.

Ердоган акцентира, че Турция употребява всички принадлежности за разговор с Русия и Украйна, с цел да бъде удължено съглашението за износа на зърно от украински пристанища.

Турският водач съобщи, че въпросът за зърнената договорка е бил разискван и по време на неотдавнашното посещаване на украинския президент Володимир Зеленски в Турция. Ердоган добави, че ще продължи да разисква въпроса както с съветския президент Владимир Путин, по този начин и с украинския водач Зеленски. Ердоган уточни още, че се надява съветският държавен глава Путин да посети Турция през август.

Швеция ще ни даде пътна карта за битка с всички терористични организации, която е планувана в тристранния меморандум, след което ще преминем към идващия стадий, като изпратим протокола за присъединение на страната към НАТО в Меджлиса, сподели турският президент, който разяснява пред публицисти двудневната среща на върха на НАТО във Вилнюс.

Когато Меджлисът възобнови работата си след ваканцията, този протокол ще бъде прегледан, уточни Ердоган, като не изключи, че това ще бъде предпочитан въпрос за Народното събрание.

След тристранна среща във Вилнюс тази седмица сред Ердоган, шведския министър-председател Улф Кристершон и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг стана известно, че Турция се е съгласила да внесе кандидатурата на Швеция за участие в НАТО за ратификация в турския парламент допустимо най-скоро.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР