Във война за песни и кой може да ги ползва

...
Във война за песни и кой може да ги ползва
Коментари Харесай

СДС ревна: Киро ни краде песните

Във война за песни и кой може да ги употребява на предизборните си манифестации влязоха Съюз на демократичните сили и " Продължаваме промяната " още от първия ден на акцията в петък.

Съюз на демократичните сили, които са в коалиция с ГЕРБ, упрекнаха " Продължаваме промяната ", че протегнала ръка на шлагери от сините манифестации. Припомня се и изгонването на Съюз на демократичните сили от емблематичната им централа на " Раковски " 134, която е наречена " храм на демокрацията ".

" Момичета и момчета, с цел да заприличате най-малко малко на Съюз на демократичните сили, би трябвало да създадете своя история и свои песни, да цялостните площадите и повече от 30 години да ви има в българската политика! Трябва да извършите нещо значимо и значимо за България, а не да се кичите и крадете непознати достижения.

За да можете да учите в Харвард и други университети от свободния свят, Съюз на демократичните сили изнесе борбата преди повече от три десетилетия. Ако не беше синята партия да разгради тоталитарната страна, щяхте да се обучавате в Москва и Ленинград и да берете плодовете на „ развития социализъм “, написаха още в позицията си от Съюз на демократичните сили. И припомниха със фотоси огромните си манифестации през 90-те години на предишния век.

Проблем за Съюз на демократичните сили се оказа откриването на акцията на " Продължаваме промяната " в Пловдив. Там първо Кирил Петков, Асен Василев и хората им проведоха флашмоб с българското знаме и химна. Между речите обаче са звучали шлагери на Поли Генова, песента " Високо " на ФСБ и части от кино лентата " Дунав мост ".

В акцията употребяваме песни и музика на разнообразни български създатели и реализатори като правата се уреждат с " Мюзикаутор ", а не със Съюз на демократичните сили, дадоха отговор пък от " Продължаваме промяната ", представени от уеб страницата Клуб Z. Според хората на Петков и Василев Съюз на демократичните сили няма авторски права върху песните, звучали по митингите на синята партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР