Във Военноморска база - Варна и териториалните води на Република

...
Във Военноморска база - Варна и териториалните води на Република
Коментари Харесай

Водолазно учение на ВМС с международно участие започна край Варна

Във Военноморска база - Варна и териториалните води на Република България се организира водолазното обучение на Военноморските сили на Република България с интернационално присъединяване „ ТРИТОН 2022 ”, което ще продължи до 7 октомври 2022 година.

Това оповестиха от пресслужбата на Военноморски сили за Moreto.net.

Второто подред обучение от този тип се осъществя вследствие на положителното съдействие на Военноморските сили на Република България и съдружниците от НАТО. В учението вземат участие водолази от Военноморски сили на България, Румъния, Турция и Съединени американски щати, профилирани в унищожаването и обезвреждането на муниции под вода. Франция и Италия се включват в учението с офицери - наблюдаващи.

Учението „ ТРИТОН 2022 ” се организира под управлението на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби на Военноморските сили флотилен адмирал Велко Велков, а непосредственото ръководство на тактическите единици е предоставено на командира на дивизион кораби със спомагателно предопределение капитан I сан Даниел Тодоров.

Фокусът на учението е рационализиране на процедурите и използването на стандартите на НАТО при осъществяване на водолазна активност и осъществяване на взривни действия под вода.

В същия интервал се организира и тактическо обучение на Дивизиона за морски специфични интервенции от състава на Военноморските сили STEALTH TRIDENT 22 (ST22).

Целите на учението са отработване на процеса на обмисляне и осъществяване на морски специфични интервенции на тактическо равнище. Това ще способства за рационализиране на подготовката на дивизиона в идното му узаконяване през 2023г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР