Във ВМРО обсъждаме самостоятелно участие на изборите или коалиция във

...
Във ВМРО обсъждаме самостоятелно участие на изборите или коалиция във
Коментари Харесай

Каракачанов: Ще се явим на изборите, без да сме в коалиция с ГЕРБ! Цветанов посече бившите си партийци

„ Във Вътрешна македонска революционна организация обсъждаме независимо присъединяване на изборите или коалиция във формат – „ Обединени патриоти ” ”. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в изявление за Нова телевизия. 

В листите ще бъде включена и гражданска квота, разясни Каракачанов.

Не е обсъждано явяване в коалиция с ГЕРБ. Нито те са ни отправяли такова предложение, нито ние на тях, съобщи още вицепремиерът. 

„ Важното е да бъде приключен този мандат. Имам упоритостта да довърша всички планове за ремонт и рационализация, тъй като на следващия ден може да пристигна някой, който не знае какво би трябвало да се прави и настанат години на съкращения, рязане, понижаване на персоналния състав ”, разяснява Каракачанов.

Междувременно някогашната дясна ръка на Бойко Борисов и анстоящ водач на " Републиканци за България " - Цветан Цветанов разгласи: " Правенето на избори не е технология и философия, която може да се реализира единствено за един месец в предизборната акция. Това, което правех преди, го правя  и в този момент с " Републиканци за България ": имаме 90% хоризонтално покритие ". И добави:

" През 2019 година беше направена доста ясна сделка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи на локалните избори, на доста места имаше преливане на гласове. Сега сега също има индикации за такива сделки. Давам за образец община Гурково, която с сделка на най-високо политическо равнище беше дадена или продадена на Движение за права и свободи. Тези, които имаха вяра, че гласувайки за ГЕРБ ще получат желаната от тях локална власт, бяха излъгани ", разкри ръководителят на " Републиканците ". 

" Имало е диалози, поставяли са ми ултиматуми за дейности от моя страна. По времето, когато Порожанов беше министър на земеделието Мустафа Карайдайъ е поставял условия кой да бъде назначен за шеф на горските стопанства. Карадайъ ми съобщи, след парламентарните избори през 2017 година че има сделка сред Борисов и Доган горските стопанства и земеделието да бъдат напълно на послушание на Движение за права и свободи. Но когато попитах Борисов - той ми отговори, че няма такова нещо, само че индикациите сочеха друго ", разяснява Цветанов. 

" В община Борино Мустафа Карайдайъ искаше Ягодинската пещера да бъде трансферирана към общината поради облагата от 70 хиляди лв.. Когато аз стопирах тази процедура, Борисов разпореди прехвърлянето да бъде направено. Противопоставих се и постоянно съм противодействал до момента в който бях в дейната политика ", съобщи Цветанов.

" Искам преди изборите тези схеми да станат ясни, тъй като когато гласуваш за ГЕРБ - получаваш Движение за права и свободи. Недоумявам за какво мълчат Цвета Караянчева и Даниела Дратикова, които са ме молили да упорствувам на такива дейности, да вземем за пример на смени на регионални шефове на Министерство на вътрешните работи и аз бях индивидът, който противодействаше да не се случи ", разкри още водачът на " Републиканци за България ". 

" Когато съм бил министър не съм разрешил да бъде оказван напън върху чиновници от политици или депутати ", съобщи той и добави, че в случай че бъдат проследени изявленията в медиите на Пеевски това ще стане ясно.

" Поискахме протоколите от изборите да бъдат снимани и качени на платформа, с цел да може всеки да ги види преди да бъдат предадени. Има сигнали за купени гласове, за операции, само че не виждаме дейности и това значи, че не можем да чакаме дейности от институциите ".

Бившият министър на  финансите Владислав Горанов дефинира кои ще бъдат водачите на листи на идните избори, Георги Харизанов, шеф на Института за дясна политика - на гражданската квота в листите, разкри още Цветанов. 

Той разяснява, че чака към 350 хиляди гласа на изборите и да бъдем незаобиколим фактор в идващия парламент, да се придържаме към евроатлантическия път на страната ".

Има политики, които в огромната си част се припокриват с партии като ДСБ и Да, България " - да няма съветско въздействие, тъй като няма съпротива, която да отстоява кардинални позиции, уточни още ръководителят на " Републиканци за България. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР