Във високо конкурентна среда, в каквато живеем в момента, стремежът

...
Във високо конкурентна среда, в каквато живеем в момента, стремежът
Коментари Харесай

Как се познава дорбият работодател?

Във високо конкурентна среда, в каквато живеем сега, стремежът да се задържат най-хубавите чиновници и да се развиват техните качества е измежду главните цели на всяка добра компания.

Това улеснява и кандидатстващите за работа, които по-лесно могат да се насочат към тези компании, които ценят хората си и им оказват помощ да се развиват в позитивна и мотивираща среда.

Търсенето и предлагането на работа в наши дни е съвместен развой на избор сред работодатели и бъдещи чиновници.

Кои са главните характерности на един добър шеф? С какво се отличават фирмите, които имат особено отношение към екипите си?

Отговор на тези въпроси намираме във Vivacom - компания, заела първо място в категория „ Любим шеф “ за 2023 година при раздаването на влиятелните награди за най-хубав шеф на България – Career Show Awards 2023.

Широко отворени порти към възпитаници и студенти

Във Vivacom имат вяра, че кариерното насочване и развиването на гении би трябвало да стартира от рано. Компанията дава разнообразни благоприятни условия за стажове и стратегии, ориентирани към студенти и към възпитаници от междинните учебни заведения в цялата страна.

Лятната стажантска стратегия за студенти се организира към този момент 20 години и в нея сполучливо са минали над 1600 стажанти. Друга самодейност, ориентирана съответно към студенти от механически специалности, също е доста търсена от бъдещите висшисти. Става дума за Vivacom Техническа академия - единствената по рода си Академия в региона на телекомуникациите в България, в партньорство сред Vivacom и Технически университет - София, която дава изключителни благоприятни условия за практично образование в динамичния свят на телеком бизнеса. Учениците от междинните учебни заведения в България могат да се включат в практикантска стратегия.

Основната цел е да се даде опция на младежите с интерес към технологиите и телекомуникациите да придобият скъп опит в работна среда в другите стадии на своето обучение.

“Смело мога да кажа, че Vivacom е „ ракетоносител “ за развиване на гении. Обратната връзка от младежите е страхотна – доста високо се прави оценка и опцията да натрупат опит, като се учат от нашите вдъхновяващи и висококвалифицирани ментори “ , споделя шефът „ Човешки запаси “ на компанията - Малина Чавдарова .

Летящ старт за всички новопостъпили служители…

Дали една компания в действителност цени чиновниците си, ясно личи още от първите дни след постъпване на работа. Във Vivacom всеки нов чиновник е посрещнат от така наречен Onboarding стратегия (програма за въвеждане), която е с дълготрайност от 6 месеца.

Осигуряването на еднакъв старт посредством последователност сред поколенията, приемливост и приобщаване на хората с разлики – без значение дали приказваме за възраст, пол и доста други, има основна роля в триумфа на всяка компания. Vivacom e част от Хартата на многообразието в България, с което компанията подсигурява многообразието в екипа, приобщаването на разликите и равните благоприятни условия, без значение към каква обществена или друга група принадлежат. Това освен дава добавена стойност за бизнеса, който по този начин черпи хрумвания от доста по-широк кръг от характерности, само че подтиква по-добра среда за всички чиновници на работното място.

…и следващо образование за всички равнища в компанията.

Грижата за чиновниците не стопира с тяхното въвеждане на работното им място. Компанията дава опция за образование по най-различни тематики, тъй че всеки чиновник да развие още по-добре своите мощни страни или да придобие нови умения.

Всички новоназначени мениджъри, да вземем за пример, минават през особено създадена вътрешна мениджърска стратегия, чиято цел е да ги поддържа за бързо нахлуване в управителната им роля. Vivacom влага целогодишно в образованието и развиването, както на управителния състав, по този начин и на всички останали чиновници в компанията, с което подсигурява високи стандарти на работа.

Дългосрочни работни взаимоотношения

Последният, само че не по значимост, детайл на положителния шеф е развиването на дълготрайни работни връзки със своите чиновници. Vivacom да вземем за пример може да се похвали с това, че съвсем половината от чиновниците им (40%) са със стаж над 15 години.

Друг белег на здравословен корпоративен живот са другите благотворителни начинания, с които чиновниците демонстрират, че се грижат едни за други освен на думи, само че и на каузи.

Във Vivacom съществува дарителски фонд за лекуване на тежки болести на чиновници, средствата за който се набират посредством ежемесечни дарения на сътрудници. Само за предходната година фондът е оказал помощ на 10 души за лекуване, което не се покрива от спомагателното здравно обезпечаване, което компанията предлага.

Тази самодейност даже бе отличена със „ Златен знак за 2022 година “ в премиите „ Отговорна компания – виновни чиновници “ на фондация „ BCause ”.

Още за Vivacom като шеф и място, където можете да се развивате, ще имате опция да научите при нас в идващите седмици.

Телекомът зае 1-во място в категория „ Любим шеф “ за 2023 година при раздаването на влиятелните награди за най-хубав шеф на България – Career Show Awards 2023. Повече за Vivacom като шеф и място, където можете да растете кариерно, ще имате опция да научите при нас в идващите седмици.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР