Във виртуалното пространство се появиха снимки, според които Русия е

...
Във виртуалното пространство се появиха снимки, според които Русия е
Коментари Харесай

Русия е изпратила смъртоносните дронове КУБ-БЛА в Украйна?

Във виртуалното пространство се появиха фотоси, съгласно които Русия е присъединила в бойните дейности в Украйна своите така наречен дронове-камикадзета. Познати под наименованието КУБ-БЛА, те са създадени и основани от държавната компания  " Ростек ", с цел да убиват и нараняват хора, като са натоварени с експлозив, кондензиран с шрапнели.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2966
Публикации в Телеграм и Туитър демонстрират някои от тези дронове, които са свалени в покрайнините на Киев.

The first evidence Russia is using loitering munitions in Ukraine. This looks like a Kalashnikov ZALA Aero KUB-BLA loitering munition.
— Rob Lee (@RALee85)
Според специалисти от военната промишленост дроновете КУБ-БЛА " кръжат като ястреби " във въздуха, преди да се нахвърлят върху плячката си.

Това са машини, създадени най-много, с цел да тероризират както военни обекти, по този начин и цивилно население, изясни Брент Ийстууд.

Според различен специалист в сферата, Самюел Бендет, фактът, че Русия е прибегнала до потреблението на тези дронове " е повече от явен знак, че от Москва не са очаквали украинците да окажат такава опозиция ".

Говорим за дронове, които са ефикасни както от военна, по този начин и от психическа позиция, уточни Бендет, представен от " El Confidencial ".

Производителят твърди, че КУБ-БЛА, с 1,2-метров обсег на крилата, може да лети тихо със 130 километра в час от разстояние от 40 километра. За да извърши задачата си, на самия дрон се задават координатите, на които се намира задачата му, или се конфигурира графично изображение на обекта, който би трябвало да бъде разпознат и изумен.

Когато стигне до мястото на задачата, машината стартира да кръжи, до момента в който изкуственият ѝ разсъдък не засече жертвата си. Когато обектът бъде регистриран, дронът стартира да се спуска към него, претрупан с три кг експлозив. Главата на дрона пък е снабдена с железни сфери, шрапнели, предопределени да причинят допустимо най-вече вреди по тялото.

Според Сергей Чемазов, общоприет шеф на " Ростек ", дронът КУБ-БЛА развива скорост от 130км/ч и може да доближи до плячката си за към 30 минути.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР