Във виното има мъдрост, в бирата - свобода, а във

...
Във виното има мъдрост, в бирата - свобода, а във
Коментари Харесай

Пълното алкохолно въздържание е опасно за вашето здраве

„ Във виното има мъдрост, в бирата - независимост, а във водата бактерии " ~ Бенджамин Франклин

Според публикация, оповестена в списание Alcoholism: Clinical and Experimental Research, хората, които напълно се въздържат от консумация на алкохол, поемат риска да си отидат прибързано от този живот.

Изследването, извършено под ръковоството на психолога Карл Хоган от Университета на Тексас в Остин, обхванало 1824 души на възраст от 55 до 65 години. Те били следени в продължение на 20 години и разграничени на три групи – алкохолици, умеренопиещи и хора, които не използват алкохол.

Последният разбор на резултатите посочил, че преждевременната гибел е най-голяма опасност за хората от последната група - 69% от тях умират на възраст до 65 години. Сред алкохолиците, тази статистика доближава 60%, а умеренопиещите са измежду най-големите късметлии с 41%.

Освен това, тази взаимозависимост е изцяло самостоятелна от други странични фактори – дали доста от приятелите ви пият, задоволително заможни ли сте или не, дали се занимавате със спорт или предпочитате да седите в кресло.

И в случай че не сте задоволително шокирани от това проучване, ето още един факт – в случай че пияч, осъзнал и покаял се поради своята взаимозависимост, спре да пие, той умира доста по-бързо, в сравнение с в случай че продължи да се черпи както преди.

Списание TIME пък, не пропуща да показа различен значим откъс от традицията – хората, които пият, нормално вършат това в добра компания. Съвсем естествено, тъй като ние сме обществени същества, а трезвениците прекомерно постоянно страдат от самотност, меланхолия и липса на приятели.

Наздраве! И умерено!

По материал на fithacker.ru
Снимкa ~ hdwallpapers.im

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР