Във Вилнюс беше открит Конгресът на свободна Русия, който ще

...
Във Вилнюс беше открит Конгресът на свободна Русия, който ще
Коментари Харесай

Във Вилнюс започна антивоенният Конгрес на свободна Русия

Във Вилнюс беше открит " Конгресът на свободна Русия ", който ще се организира от 31 август до 2 септември. Целта му е да събере на едно място руснаците, които намерено се афишират срещу съветската военна експанзия в Украйна, както и представители на европейски страни и интернационалните организации, подкрепящи народа на Украйна в битката му срещу путинската тирания.

Организатор на конгреса е Руският комитет за деяние.

Конгресът ще премине под девиза " Бъдете храбри като Украйна " и в него ще вземат участие Виктор Шендерович, Евгений Чичваркин, Михаил Ходорковски, Гари Каспаров, Юлия Латинина, Дмитрий и Геннадий Гудкови, Дмитрий Биков, Леонид Невзлин, Сергей Гуриев, Сергей Алексашенко, Алфред Кох, Константин Егерт, Владислав Иноземцев, Александър Морозов.

Международните участници са министърът на защитата на Латвия Артис Пабрикс, някогашният президент на Естония Тоомас Хендрик Илвес, съветникът на ръководителя на президентската администрация на Украйна Алексей Арестович, създателят на Hermitage Capital Management Бил Браудър, някогашният дипломат на Съединени американски щати в Русия Майкъл Макфол, както и представители на държавните управления на Литва, Полша и редица депутати от Европарламента.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР