Във Виена ще се проведе демонстрация срещу австрийското вето върху

...
Във Виена ще се проведе демонстрация срещу австрийското вето върху
Коментари Харесай

Евродепутати ще протестират във Виена срещу отказа за Шенген

Във Виена ще се организира проява против австрийското несъгласие върху участието на България и Румъния в Шенген. Това заяви българският евродепутат от " Обнови Европа " Илхан Кючюк, който ще се включи в митинга дружно с румънския си сътрудник Влад Ботош и Хелмут Брандщетер от австрийската демократична партия NEOS. Демонстрацията цели да покаже общо предпочитание за цялостна интеграция, единение и унищожаване на дискриминационните бариери.
Прочетете още
„ Основно имаме да кажем няколко неща към премиера и вътрешния министър на Австрия. А те са, че ветото на Виена е незаслужено. България  отговаря на критериите от 2011 година и за нас участието в Шенген е безалтернативно ”, съобщи Кючук пред Нова телевизия.

По думите му доста е значимо, в случай че сте стигне до поетапно влизане в Шенген, е значимо да има няколко обвързващи детайла. „ На първо място да се подсигурява, че няма да се трансформират критериите. Трябва да има и гаранция за пълноправното ни участие в един обозрим интервал ”, безапелационен е евродепутатът.

Припомняме, че София и Букурещ до края на годината чакат да бъдат признати в Шенген.  Австрия обаче наложи несъгласие и на двете страни. От Виена пристигнаха позитивни сигнали, че е допустима смяна на позицията, само че това е обвързано и с Нидерландия, която стопира единствено България. Ако Амстердам вдигне ветото за България, е допустимо и Виена да го последва.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР