Във Видинската епархия граждани поискаха да бъде чут гласът им

...
Във Видинската епархия граждани поискаха да бъде чут гласът им
Коментари Харесай

Видинчани оказаха подкрепа за следващ митрополит

Във Видинската епархия жители желаеха да бъде чут гласът им при избора на идващ митрополит. Инициираха подписка в поддръжка на досегашния викариен свещеник Полкирап за тази служба. Тя ще бъде импортирана в канцеларията на Синода.

Видин

Подписката беше публикувана във всички околии в епархията и над 5000 души са я подкрепили. Разпознават свещеник Поликарп, който в продължение на 10 години работеше във Видин, за правоприемник на починалия митрополит Дометиан.
Александър Русев от основателите: Буквално върна хората в храма, приобщи към вярата. Утвърди репутацията на Българската православна черква в доста публични събития. Превърна я в част от всекидневието.Мария Лозанова: Просто той откогато е в нашата епархия, духовният живот доста се е подобрил и въздигнал.
Подписката във Видин сплоти вярващи от епархията.

Александър Русев: Важна е невижданата поддръжка, която сме очевидци, че в България не е показвана досега, нито за архиереи, нито за съответна персона.
Инициаторите споделят, че не желаят да се месят в делата на църквата.

Александър Русев: Ние желаеме да заявим настроенията и желанията на епархията, тъй като църквата - това са хората.
Подписката ще бъде импортирана в канцеларията на Синода на Българската православна черква. Предстои той да уточни имената на епископите, измежду които ще бъде избран новият видински митрополит, а по-късно ще бъде плануван епархийски избор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР