Във видинската болница е създадена организация и са покрити нуждите

...
Във видинската болница е създадена организация и са покрити нуждите
Коментари Харесай

Прекратяват дейността на Центъра по хемодиализа във Видин, започва ремонт на апаратурата

Във видинската болница е основана организация и са покрити потребностите на пациентите на хемодиализа.

Това заяви зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков, който е във Видин във връзка на затруднената работа на Центъра на хемодиализа, съобщи Българска телеграфна агенция. На среща през днешния ден с управлението на видинската болница, в която взе участие омбудсманът Мая Манолова и регионалният шеф Албена Георгиева, бяха набелязани проблемите и ограниченията, които би трябвало да се подхващат. До момента 24 пациенти са минали хемодиализа в Монтана, останалите - в друга клиника, откакто Центърът във Видин мина на работа в спешен режим.

От на следващия ден се приключва активността на Центъра по хемодиализа във Видин и стартира ремонт на апаратурата. Пациентите ще бъдат извозени до Монтана, където ще преминат процедурите до събота. В началото на идната седмица ще стартира работа Центърът във Видин. Министерство на здравеопазването отпуска незабавно 180 000 лв. на видинската болница, с които ще се закупят 9 апарата за хемодиализа, сподели Пенков.

Центърът по хемодиализа във Видин работи на спешен режим от понеделник, а в този режим може да се прави хемодиализа, с разрешението на компанията, която поддържа системата, единодушието на екипа на хемодиализа и пациентите. Според Мая Манолова Центърът по хемодиализа във Видин има незабавна потребност от инвестиция, замяна на апарати, които са създали нужните 30 000 часа, възстановяване на битовата среда и повишение на заплатите на хората, които работят в него. Техник в отделението по хемодиализа във видинската болница получава 510 лв., здравна сестра, която дава отговор за два бранша получава 610 лв., сподели Манолова.

Припомняме, по-рано през днешния ден пациент на хемодиализа умря, а различен е в кома, поради проблемите с апаратурата във видинската болница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР