Във Видин до края на октомври са акостирали 278 кораба

...
Във Видин до края на октомври са акостирали 278 кораба
Коментари Харесай

Над 270 кораба с круизни туристи са акостирали във Видин до края на октомври

Във Видин до края на октомври са дебаркирали 278 кораба с круизни туристи. По обновения график през 2023 година пътническият терминал на пристанище Видин-център ще одобри 296 кораба. За пръв път тази година краят на сезона е в края на декември, когато е очакван да дебаркира последният транспортен съд, демонстрира информация на пристанищната администрация. Предходните години нормално през ноември завършваше интензивният сезон за туристическите круизи по Дунав.

За десетте месеца на годината крепостта " Баба Вида " е прегледана от 31 207 българи. Чуждестранните туристи са 10 144, главно пътуващи с круизните кораби, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалния исторически музей – Видин Христина Кирилова.

За същия интервал Белоградчишката цитадела е посетена от 63 447 български туристи, като чужденците са 23 170, сподели за Българска телеграфна агенция Ива Александрова от общинската администрация в Белоградчик.

Програмата на круизните туристи включва, с изключение на визити на крепостта " Баба Вида ", на Белоградчишките скали и цитадела, още пешеходна разходка в централната зона на Видин, велообиколка на крайдунавския парк, дегустация на локални ястия и виновност. Някои от групите слушат концерт-лектория на Симфониета Видин, включваща  музикални творби единствено от български композитори. Фолклорна стратегия на борда на кораба е свършек на визитите при огромна част от визитите на видинския бряг.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР