Във видеопослание в туитърКамала Харис пак ще е кандидат за

...
Във видеопослание в туитърКамала Харис пак ще е кандидат за
Коментари Харесай

Байдън обяви, че ще се бори за втори мандат

Във видеопослание в туитър
Камала Харис отново ще е претендент за вице

“Нека довършим работата ” е лозунгът на акцията му за вота следващата година

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи през вчерашния ден публично, че се кандидатира за втори мандат, оповестиха международните организации.

“За всяко потомство идва миг, в който би трябвало да отбрани демокрацията. Да отстоява главните си свободи. Вярвам, че това е нашият миг. Ето за какво се кандидатирам за преизбиране за президент на Съединени американски щати ”, съобщи Байдън във видеопослание, оповестено в туитър.

Съобщението е съпроводено от триминутен видеоклип, който е първият от акцията му за изборите през 2024 година Записът стартира с фрагменти от нападението против Капитолия, осъществено на 6 януари 2021 година от поддръжници на експрезидента Доналд Тръмп.

“Когато се кандидатирах за президент преди четири години, споделих, че водим битка за душата на Америка, и към момента я водим ”, декларира президентът на Съединени американски щати. “Това не е подобаващ миг да сме самодоволни. Затова се кандидатирам за преизбиране ”, добавя той.

От видеото излиза наяве, че в програмата на 46-ия президент на Съединени американски щати ще бъдат наранени проблеми като отбраната на демокрацията, абортите, изборните права и мрежата за обществена сигурност. Байдън споделя, че американците са изправени пред избора да дадат на идващото потомство “повече или по-малко независимост ”, както и “повече или по-малко права ”.

Връщайки се към предизборното си обръщение от 2020 година, че американците “се борят за душата на своята нация ”, Байдън разгласи лозунга за 2024 година: “Нека довършим работата ”.

Вицепрезидентката Камала Харис също ще се кандидатира за втори мандат на поста.

Байдън е най-възрастният президент на Съединени американски щати. В акцията за изборите, които ще се състоят след към година и половина, той ще бъде на 81 години.

В отговор на оповестяването на кандидатурата му Републиканската партия упрекна президента, че е “откъснат от действителността ”. “Байдън е толкоз откъснат от действителността, че си мисли, че заслужава още четири години на поста, само че единственото, което прави, е да основава рецесии ”, съобщи партийната лидерка Рона Макданиел.

Предишният US президент Доналд Тръмп също се кандидатира за нов мандат, той е любимец за спечелването на номинацията на Републиканската партия за кандидат за поста.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР