Във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че приоритетите му

...
Във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че приоритетите му
Коментари Харесай

Зеленски изложи исканията си за преговори с Русия


Във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че целите му в договарянията са преустановяване на войната с „ действителни гаранции " за сигурността на Украйна и " възобновяване на териториалната целокупност ", съобщи „ Ройтерс “.

По-рано в сряда Кремъл съобщи, че договарящите разискват статут на Украйна, сходен на този на Австрия или Швеция - двете страни членки на Европейския съюз, които са отвън военния съюз НАТО.



Зеленски съобщи, че Украйна би могла да одобри интернационалните гаранции за сигурност, които да се стопират на дългогодишната ѝ цел да се причисли към НАТО - едно от главните претенции на Русия преди нахлуването ѝ.

Подчертавайки, че Русия продължава да прави военни закононарушения в Украйна, Зеленски съобщи, че " светът би трябвало най-сетне публично да признае, че Русия се е трансформирала в терористична страна ".

Украинският президент прикани интернационалната общественост да наложи нови наказания против Русия и да окаже по-голяма поддръжка на страната му, с цел да спре съветската окупация.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР