Във видео във фейсбук Даниел Цачев от китайския град Ченгду

...
Във видео във фейсбук Даниел Цачев от китайския град Ченгду
Коментари Харесай

Българин в Китай: „Следващите 14 дни са най-важни!”

Във видео във фейсбук Даниел Цачев от китайския град Ченгду споделя за обстановката в Китай и дава скъпи препоръки (публикуваме текста със съкращения), които да съблюдаваме.

Живея в Китай от 5 години и желая да ви кажа малко за обстановката тук. Когато коронавирусът стартира, всички се прибраха, изолираха се, единствено един член на фамилията върви да пазари, готвите си, играете плейстейшън, изолирате се минимум за 15-16 дни, тъй като вирусът се демонстрира за към 10 до 15 дни.

Когато човек има по-силна имунна система, не демонстрира никакви признаци. Това, което ви предлагам да извършите, е да си купите маски, в случай че още има. В началото на февруари по 200-300 души дневно умираха тук, някои падаха по улиците и даже не разбираха какво става.
Сега тук нещата се възстановиха, хората излизат по улиците, просто всички сме с маски. Тук е най-безопасното място от целия свят, тъй като нещата се взеха доста съществено и китайците знаят по какъв начин да управляват вируса. Очаква се в края на април епидемията да свърши, животът да се възстановява и да не носим маски повече.
Мястото, в което пребивавам, го затвориха с полиция, имаше двама лекари, издадоха ни специфични карти и с цел да може да излезем, трябваше да си покажем картата.
Пазете се, тъй като е ужасно.
В момента нищо не се изнася, даже не можем да си намерим маски. Но даже да имате единствено една маска, слагайте салфетка от вътрешната страна и извън и по този начин ги носете. След 4 часа хвърляте салфетката и слагате нова, тъй като коронавирусът се предава по слюнков път. Трябва да пазите маската суха допустимо най-дълго време. Пак споделям - в случай че нямате маска, направете си от плат с кърпички извън и вътре. Тук е потвърдено с опит, че в случай че някой кихне, на 40 метра всички в близост са инфектирани.
Не се бъзикайте с това! Вземайте доста витамини и имуностимулатори. Стойте си у дома, вижте се със фамилията, играйте си с децата, направете нещата, за които постоянно казвате, че нямате време.Хората се бъзикаха изначало, правеха мемета с ковид. В Китай имаме лечебни заведения във всеки квартал и в случай че да вземем за пример сте с колата към болничното заведение, всички наподобяват по този начин, все едно са космонавти.

Всичко потегли от Ухан, затвориха града, взеха решение да рискуват живота на всички там, за сметка на останалите. Там е ужасно, повече от 80 000 са инфектирани. Първите дни на февруари всеки ден умираха по 200—300 души... Тук първите 20 дни не пропускаха никакви коли да влизат с разнообразни регистрационни номера, ходеха по жилищата да питат дали си пътувал и така нататък, ограниченията бяха много съществени.
Няма какво да се паникьосвате, просто стойте надалеч от близките, не ходете по клубове, кина, кафенета, най-важно е да не сте на затворени места с други хора, стойте най-малко на метър от другите. Тук имаше някакви изроди, плюеха по асансьорите, тъй като са изроди, по копчетата и хората ги натискат... Ужас...

Пазете се. Майка ми поставила маска и някакви съседи се смеят. Те си мислят, че е смешка...Слагайте ръкавици, обадете се на родителите и бабите и дядовците, тъй като те най доста ще пострадат, в случай че се заразят. Статистиката е, че умират хора от 55 години нагоре. Знаете, че възрастните сякаш схващат най доста от всичко и няма да вземат никакви ограничения.

Младите, които имат здрава имунна система, не демонстрират даже никакви признаци – без кашлица и температура. Как можеш да познаеш, че се инфектиран? Ако имаш някакви проблеми с гърлото и дишането.
Ако дишаш тежко или те сърби гърлото, незабавно отиди да те прегледат, постави си ръкавици и маска, тъй като като се върнеш и си здрав, ти ще заразиш у дома всички и след това те другите.
Маски, витамини, имуностимулатори, доста е значимо за децата – тези под 5-годишна възраст имат по-слаба имунна система, за тях е доста рисково. Децата го карат по леко, само че им скапва имунната система. Важно е да се изолират от други деца, не ги пускайте по градини, по учебни заведения и така нататък
Пак споделям, стойте си у дома, ще ви е доста скучно, ще откачите, след 5-6 дни ще желаете да излезете, само че няма по какъв начин...
Тук, апропо, могат да те арестуват, в случай че публикуваш думата „ ковид ” в интернет. Може да си кажете, че това е полуда, само че не е, тъй като колкото повече го повтарят хората, толкоз повече става суматоха.
Наистина е съществено ситуацията. Сега Китай е най-сигурното място в света, по тази причина не пускат хора да идват тук. В нашия град към този момент към 20 дни няма случай на инфектиран. Все още клубовете не работят, в заведенията за хранене могат да влязат избран брой хора, множеството си вземат храна за у дома, фитнесите още са затворени.
Избягвайте таксита и да се возите при хора, които не познавате.Проблемът на другите страни е, че не гледат на ковид съществено, че си мислят, че е нещо като грип. Най-важните са първите 14 - 15 дни като затворят България. Покрийте се, имате интернет, комуникирайте по интернет. Това ще свърши и ще може по-бързо да се върнете към естествения метод на живот.

Стойте си у дома. Ако в този момент не се приберете и не се заключите, ще стане неприятно. Защото в България, както знаете, по-голямата част от популацията са възрастни хора...

Аз се изолирам в едната стая, тъй като се срещам с други хора в работата, дамата и детето са в другата стая, бавачката в третата. Гледам да съм по-далеч от тях. Не излизахме от 30 януари до 24 февруари - всичко си поръчваме и отивам единствено да вратата на блока да взема храната. 25 дни не излизахме.
Ще откачите сигурно, ще ви болят гърбовете от лежане, ще се ненавиждате с хората към вас, тъй като един месец ще си гледате физиономиите, обаче доста значимо...
Не правете грешката да се бутате в цялостните магазини в този момент, да си кашляте един на различен. Изчакайте малко, няколко дни. Ако имате ресурси, стойте си два дни и по-късно си пазарувайте обикновено. Тук имаше случаи на хора, които са се разболели, излекуваха ги в болничното заведение и наново се разболяха. Това е неприятно за имунната система.

Със сигурност всички могат да се заразят, тук множеството, които се заразяват, са над 30 години, смъртните случаи са от 55 нагоре. Това може да те успокои, в случай че си млад или тийнеджър, обаче в случай че знаеш, че твоите родители, и баби и дядовци могат да паднат пред очите ти...Стойте си у дома, това не е смешка.
Пазете се!

Вижте цялото видео тук
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР