Във вероятно най-евроатлантическата седмица, подсещам председателя на 48-ото НС, че

...
Във вероятно най-евроатлантическата седмица, подсещам председателя на 48-ото НС, че
Коментари Харесай

Юрист: Докога на втората сграда на НС ще стои комунистическият герб на СССР?

" Във евентуално най-евроатлантическата седмица, напомням ръководителя на 48-ото Народно събрание, че на фасадата на втората постройка на българския парламент не престават да стоят останките на комунистическия герб на Съюз на съветските социалистически републики “, написа юристът Петър Славов в профила си във Facebook.

По думите му, това " нито е евроатлантическо, нито е европейско, а минимум пък е българско, защото продължва да не е изпълнен законът и там да бъде подложен Държавният герб на Република България “.

Във връзка с това той е отправил в писмена форма два въпроса към ръководителя на Народно събрание Вежди Рашидов, който е сезирал по казуса още през 2015 г:

" Какъв е напредъкът по окончателното премахване на останките от комунистическия герб от фасадата на постройката на Народно събрание на пл. " Александър I Батенберг “ и слагането на Държавния герб на Р България?

В какви периоди считате, че ще бъде изпълнен законът и Постановление 476/17.12.1997г. на Министерски съвет и над централния вход на втората постройка на българския парламент ще бъде подложен настоящият Държавен герб на Република България? “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР