Във Венецуела социализмът умира и се възраждат свободата и демокрацията“.

...
Във Венецуела социализмът умира и се възраждат свободата и демокрацията“.
Коментари Харесай

Тръмп: Във Венецуела умира социализмът и се ражда демокрацията

Във Венецуела социализмът умира и „ се възраждат свободата и демокрацията “. Това изказване направи американският президент Доналд Тръмп по време на тирада в Международния университет във Флорида.

" Идва нов ден в Латинска Америка. Във Венецуела и в целия Запад социализмът умира, свободата, просперитетът и демокрацията се възраждат, цитира CNN Тръмп.

Ръководителят на Белия дом също така отбелязва, че САЩ обмислят всички възможности за разрешаване на ситуацията във Венецуела, но се надяват, че " републиката ще достигне до демокрацията " с мирни средства.

В същото време световните издания съобщават, че американският президент е призовал венецуелските военни и служители, които са на страната на президента Никола Мадуро да преминат на страната на опозицията.

Тръмп предупреди длъжностните лица и военните, че няма да могат да се скрият от избора, който трябва да направят.

" Можете да приемете щедрото предложение на президента Гуайдо за амнистия и да живеете мирно със семействата си и сънародниците си. Можете да изберете и друг път - да продължите да подкрепяте Мадуро. Ако тръгнете по този път, никога няма да стигнете до безопасното убежище. Ще изгубите всичко - казва Тръмп.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР