Във Великобритания законопроектът за нелегалната миграция ще стане закон, след

...
Във Великобритания законопроектът за нелегалната миграция ще стане закон, след
Коментари Харесай

Крути мерки – задържат и депортират всеки, влязъл незаконно във Великобритания

Във Англия законопроектът за незаконната миграция ще стане закон, откакто държавното управление завоюва последната серия от гласувания в Камарата на лордовете. Спорният законопроект е в основата на обещанието на премиера Риши Сунак да спре дребните лодки, пресичащи Ламанша.

Според законопроекта вътрешният министър има законово обвързване да задържа и депортира всеки, който влиза нелегално във Англия. След диспути, траяли до късно през нощта, лордовете в последна сметка отхвърлиха импортираните ремонти за въвеждане на времеви ограничавания за задържане на деца и отбрана против актуалното иго. Законопроектът към този момент бе гласуван в Камарата на общините и в този момент следва да получи утвърждението от краля, с цел да се трансформира дефинитивно в закон.

Кореспондентът на Би Би Си по вътрешните работи Доминик Касиани съобщи, че сега не е ясно какво ще се случи през идващите месеци с хората, които идват във Англия с дребни лодки. Проектозаконът разрешава законово на държавното управление да задържа и отстранява тези, които идват на Острова незаконно или да ги изпращат в Руанда или друга „ сигурна “ трета страна. Кореспондентът обаче разяснява, че няма подписани съответни покупко-продажби с други страни за връщането на мигрантите. А проектът за Руанда бе разгласен за противозаконен от Апелативния съд предишния месец, макар че министрите оспорват решението, предава БНР.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР