Във Великобритания за първи път беше измерена температура над 40

...
Във Великобритания за първи път беше измерена температура над 40
Коментари Харесай

Адска жега: В Лондон е по-горещо отколкото на Ямайка и Малдивите

Във Англия за първи път беше измерена температура над 40 градуса по Целзий, откогато се води статистика. Рекордните 40,2 градуса бяха регистрирани през днешния ден в 14:50 часа на лондонското летище Хийтроу, оповестяват международните организации.

По-рано денем беше обявено, че в Чарлуд са били измерени 39,1 градуса. Температурата в Лондон доближи съвсем 37 градуса още преди обед, към 11:00 ч. локално време

Досегашният температурен връх във Англия беше 38,7 градуса, измерен на 25 юли 2019 година в Кембридж.

Синоптиците обаче предизвестиха, че по-късно е вероятен безспорен най-много от 43 градуса по Целзий.

Кметът на Лондон Садик Хан предизвести съгражданите си, че мигновеното разхлаждане в студени водоизточници е рисково за здравето и може да докара до температурен потрес.

Според " Дейли мейл " Обединеното кралство сега е по-горещо от Ямайка, Малдивите и Барбадос.

Британската метеорологична работа удостовери, че миналата нощ е била най-топлата записана в миналото, като температурите не са паднали под 25 градуса в доста региони на Англия и Уелс.

Заради жегите минимум 171 учебни заведения на Острова бяха затворени, плановите интервенции в доста лечебни заведения - анулирани, а огромна част от пощата остана недоставена заради опасения за здравето на пощальоните, на които беше неразрешено да излизат на открито.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР