Във Великобритания Тереза Мей е единственият консервативен политик, който е

...
Във Великобритания Тереза Мей е единственият консервативен политик, който е
Коментари Харесай

Британците предпочитат Мей за премиер пред Корбин

Във Англия Тереза Мей е единственият закостенял политик, който е желан пред водача на лейбъристите Джеръми Корбин като министър председател на страната при едни възможни предварителни общи избори, демонстрира ново изследване.

Нито Борис Джонсън, нито Саджид Джавид – двамата съществени кандидати да наследят Тереза Мей като водач на Консервативната партия, могат да бъдат действителна опасност за водача на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин, демонстрира анкета на BMG Research, поръчана от вестник „ Индипендънт “.

Проучването демонстрира също, че Консервативната и Лейбъристката партия са с съвсем изравнени благоприятни условия, в случай че в този миг бъдат свикани предварителни общи избори. Като министър председател обаче Тереза Мей е предпочетена от 34 % от интервюираните против 28 на 100 за Джеръми Корбин.

Кобрин обаче стои по-добре по отношение на другите две водещи фигури в Консервативната партия – някогашния външен министър Борис Джонсън и министъра на вътрешните работи Саджид Джавид. За Джонсън остава утехата, че е посочен като най-предпочитан правоприемник на Мей, в случай че министър председателят се отдръпна. Като цяло в изследването прави усещане, че огромен % от хората не са изразили мнение. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР