Във Великобритания се тества лекарство на базата на антитела, което

...
Във Великобритания се тества лекарство на базата на антитела, което
Коментари Харесай

Пробив! Това ново лекарство ще спаси неваксинираните от заразяване с COVID-19

Във Англия се тества лекарство въз основата на антитела, което обезпечава мощен имунитет против ковид, предотвратявайки проникването на вируса в клетките, оповестява The Guardian.

Разработчиците, учени от медицинския отдел на Университетския лицей в Лондон и фармацевтичната компания AstraZeneca, са нарекли "Storm Chaser " ( "Ловец на стихии ") почналата в края на декември, трета фаза на клиничните тествания на пробното лекарство AZD7442.

Това лекарство е композиция от две моноклонални антитела, които са ориентирани към основен сектор на протеина (S-протеин) на вируса SARS-CoV-2, благодарение на който той прониква в човешките кафези. Като блокира тази област, AZD7442 предотвратява по този метод заразяването и не дава опция за развиване на инфекциозно заболяване (тоест COVID-19).

Изследователите са уверени, че инжекция от AZD7442, направена в точния момент на неимунизирано лице, което е влезнало в контакт с притежател на вируса, ще може неотложно да го защищити от заболяване и да обезпечи мощен имунитет за шест месеца до една година.

Според разработчиците, преди задоволително огромен % от популацията да получи имунизацията против ковид, този способ може да се употребява като "средство за бързо реагиране ", с цел да се овладее огнището на COVID-19 в лечебни заведения, старешки домове, просветителни институции.

В допълнение, инжекцията AZD7442 може да се трансформира в средство за незабавна профилактика на COVID-19 за хора, чиито родственици, живеещи с тях в един дом, са болни и е прекомерно късно да са предприеме имунизиране.

Десет души към този момент са получили две инжекции поред от лекарството, откакто са били изложени на вируса вкъщи или другаде през предходните осем дни. Набирането на участници продължава.

Учените чакат медицинският регулатор да утвърди използването на AZD7442 във Англия през март-април 2021 година въз основа на резултатите от тестванията.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР