Във Великобритания потребителските цени са се повишили с 11,1% през

...
Във Великобритания потребителските цени са се повишили с 11,1% през
Коментари Харесай

41-годишен връх на инфлацията във Великобритания

Във Англия потребителските цени са се повишили с 11,1% през 12-те месеца до октомври, най-вече от октомври 1981 година и огромен скок по отношение на 10,1% през септември, заяви Службата за национална статистика на страната (ONS), представена от Reuters.

В анкета на медията измежду икономисти, доста от които считат, че инфлацията евентуално е достигнала своя връх сега, те предвиждат, че индикаторът ще нарасне до 10,7%.

Според ONS инфлацията е щяла да се увеличи до към 13,8% през октомври, в случай че държавното управление не се бе намесило, с цел да ограничи цената на сметките за сила на семействата до 2500 паунда ($2960) приблизително годишно.

В отговор на данните финансовият министър Джеръми Хънт, който би трябвало да показа нов бюджет, сподели, че предстоят " сложни, само че нужни " решения за справяне с възходящите цени.

Цените на храните и безалкохолните питиета за 12-те месеца до октомври са се повишили с най-бързия ритъм от 1977 година насам, съгласно ONS.
 Англия отново желае да повдигане налозите и този път вероятно ще успее
Англия отново желае да повдигане налозите и този път вероятно ще успее

Публичните заеми на Острова ще бъдат с към 70 милиарда паунда по-големи от предстоящото

Цените, налагани от фабриките, са се повишили с 14,8% през 12-те месеца до октомври, най-бавното нарастване от април насам.

За разлика от скока в главните цифри, базисната инфлация, която изключва храната, силата и други променливи съставни елементи, остава непроменена на 6,5%.

Домакинствата с най-ниски приходи, за които силата и храната заемат по-голям дял от разноските, са имали инфлация от 11,9%, до момента в който за най-добре печелещите тя е 10,5%, прецизира ONS.

Разходите на производителите за първични материали и сила се покачват с най-бавния си ритъм от март, само че на равнище от 19,2% нарастването към момента е голямо в исторически проект.
 Ще извади ли Риши Сунак Англия от дълбоката криза, в която страната от ден на ден затъва?
Ще извади ли Риши Сунак Англия от дълбоката криза, в която страната от ден на ден затъва?

Новият министър-председател на Англия ще стъпи през днешния ден публично в длъжност
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР