Във Великобритания намалиха периода на изолация след положителна проба за

...
Във Великобритания намалиха периода на изолация след положителна проба за
Коментари Харесай

В Англия намалиха периода на изолация заради Ковид от 7 на 5 дни

Във Англия понижиха интервала на изолираност след позитивна проба за Ковид от 7 на 5 дни. Това разгласи здравният секретар на страната Саджид Джавид, представен от " Скай Нюз ".

Той разкри, че данните от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство демонстрират, че „ към две трети от позитивните случаи към този момент не са заразни единствено до края на петия ден ". Промяната ще влезе в действие от понеделник.

Лицата ще могат да изоставен изолацията си пет цялостни дни откакто изпитат признаци или са получили позитивен резултат от теста, при изискване, че имат негативни проби за COVID-19 на петия и шестия ден.

„ Тези два теста са от решаващо значение за тези уравновесени и пропорционални проекти и бих призовал всички да се възползват от потенциала, който сме построили в тестванията, с цел да можем да възстановим свободите на тази страна, като в същото време пазим всички в сигурност “, сподели Джавид.

В момента лицата, които имат позитивен тест, могат да прекратят интервала на изолираност след седем дни, в случай че получат негативен тест за непряк поток на шестия и седмия ден - като тестванията се вършат с период от 24 часа.

Превод: " Петел "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР