Във Великобритания евроскептиците в Консервативната партия са дали ултиматум на

...
Във Великобритания евроскептиците в Консервативната партия са дали ултиматум на
Коментари Харесай

Евроскептиците натиснаха Тереза Мей с нов ултиматум – или оставка, или...

Във Англия евроскептиците в Консервативната партия са дали ултиматум на Тереза Мей, оповестява вестник „ Индипендънт “, представен от Блиц. Ако нейната преговорна тактика за Брекзит се провали, тя да одобри проектите за договорка вид „ Канада “ или ще изискат избор на нов водач.

 
Високопоставен източник от партията, поискал анонимност, е декларирал пред вестника, че ще бъде невероятно за Тереза Мей да продължава да договаря въз основата на нейния проект от Чекърс, в случай че той бъде отритнат от Народното събрание или от Европейски Съюз. „ Брекзитиърите “ считат, че само приемането на концепцията на Борис Джонсън, Дейвид Дейвис и Джейкъб Рийс-Мог за вид на канадския модел може да избави Тереза Мей от внасяне на избор на съмнение против нея.
 
Преди речта на Тереза Мей на конгреса на торите депутатът Джеймс Дъдридж съобщи, че е внесел писмо в Комитет 1922 с искане да се организира конкуренция за лидерския пост. Според разпоредбите в Консервативната партия, Комитет 1922 може да изиска избор на съмнение в премиера, в случай че получи 48 такива писма.
 
В същото време Би Би Си цитира австрийски медии, пред които ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е декларирал, че през последните дни се е нараснал шанса за реализиране на договорка по Брекзит.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР