Във Великобритания, Австралия и Нова Зеландия американският технологичен гигант Майкрософт

...
Във Великобритания, Австралия и Нова Зеландия американският технологичен гигант Майкрософт
Коментари Харесай

Проучване: Майкрософт не плаща данъци в някои страни


Във Англия, Австралия и Нова Зеландия американският софтуерен колос " Майкрософт " (Microsoft) заобикаля да заплаща налози за милиарди долари с помощта на комплицирана скица, сочи изследване, оповестено през днешния ден и представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция. Това са страни, в които американската компания има преференциални контракти за публични поръчки.

" В доста случаи " Майкрософт " не е плащал никакви налози през последните години, прехвърляйки облагите си в компании, регистрирани на Бермудските острови или в други данъчни убежища ", се показва в официално съобщение на Центъра за корпоративна данъчна отчетност и проучвания (Cictar), компания за изследвания с централа в Австралия.

" Майкрософт се хвали, че предлага маржове на облага от 30 на 100 на акционерите си. Въпреки това във Англия и Нова Зеландия компанията оповестява облага от едвам 3-4 на 100 ", удивлява се Джейсън Уорд, анализатор в компанията, представен в официалното съобщение.

" Не наподобява правдиво тези проспериращи пазари да регистрират такива слаби резултати ", добави той, виждайки в тези данни " голям сигнален сигнал за отбягване на налози ", което " лишава държавния бранш от толкоз нужните му доходи " макар " извоюваните милиарди като снабдител на държавните управления " на тези страни.

Според изследването " Майкрософт глоубал файнанс " (Microsoft Global Finance), ирландски филиал, който има статута на данъчен резидент на Бермудските острови, е централизирал вложения на стойност над 100 милиарда $ макар оперативна облага от 2,4 милиарда $ и не е платил никакъв налог през 2020 година

" Майкрософт Сингапур холдингс " (Microsoft Singapore Holdings), различен образец, представен от Центъра за корпоративна данъчна отчетност и проучвания, е разгласил през 2020 година доходи от дивиденти за 2020 година от 22,4 милиарда $, само че е оповестил данъчна тежест от едвам 15 $.

През последните пет години " Майкрософт " е сключил контракти за публични поръчки на стойност от най-малко 3,3  милиарда $ във Англия, Съединени американски щати, Австралия и Канада, съгласно  данните от това изследване. 

Компанията акцентира, че " Майкрософт " е обект на следствие от данъчните служби в Съединени американски щати и други страни, най-много в Австралия и, че " над 80 на 100 от общите задгранични доходи на компанията минават през Пуерто Рико и Ирландия ".

" През данъчните 2021 и 2022 година нашите районни задгранични оперативни центрове в Ирландия и Пуерто Рико, които се таксуват с по-ниски данъчни ставки, в сравнение с в Съединени американски щати, са генерирали 82 на 100 и 86 на 100 от задграничните ни доходи преди облагане с налози ", разгласи „ Майкрософт “ в годишния си отчет за 2021 г. 

След като създателите на отчета са се свързали с " Майкрософт ", софтуерната компания е уверила, че съблюдава " всички закони и локални разпореждания " в страните, в които прави активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР