Във Великобритания арестуваха мъж пред Бъкингамския дворец. Причината са хвърлени

...
Във Великобритания арестуваха мъж пред Бъкингамския дворец. Причината са хвърлени
Коментари Харесай

`Арестуваха мъж, хвърлил патрони в двора на Бъкингамския дворец

Във Англия арестуваха мъж пред Бъкингамския замък. Причината са хвърлени от него патрони в двора на двореца. Лондонската полиция съобщи, че не счита случая за терористичен акт.

Скотланд ярд заяви, че мъжът е задържан за владеене на нападателно оръжие и съмнителна чанта.

В двора на двореца сапьори са произвели следена детонация като предохранителна мярка. Не е имало изстрели, няма ранени измежду полицията или намиращите се по това време пред Бъкингамския замък хора.

Полицията посочи, че не счита, че става дума за тероризъм и третира случилото се като „ изолиран случай с психологично болен човек “.

Крал Чарлз Трети и кралицата консорт Камила не са били в двореца по време на случая.

Пътищата към двореца към този момент са отворени, множеството от полицейските кордони са отстранени, само че следствието продължава.

Няма формален коментар от Бъкингамсикя замък.

В събота, 6 май, е коронацията на крал Чарлз Трети. Подготовката протича при засилени ограничения за сигурност в английската столица.

 Снимка: ЕПА/БГНЕС

Таблоидът „ Сън “ твърди, че мъжът е бил чут да вика: „ Аз ще убия краля! “. У мъжа е бил открит и нож. Няма обаче огнестрелно оръжие, не са били възпроизвеждани изстрели, няма потърпевши нито служители на реда, нито жители в близост. 

Инцидентът се не попречи на постоянно провежданите през нощта подготовки за коронацията на краля, която включва обилна върволица от Бъкингамския замък до Уестминстърското абатство. Къмпингуващи наоколо фенове на монархията се събраха да следят подготовките.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР