Във вечерната си сводка днес Генералният щаб на въоръжените сили

...
Във вечерната си сводка днес Генералният щаб на въоръжените сили
Коментари Харесай

Украйна съобщава пак, че руснаците са напуснали Нова Каховка

Във вечерната си сводка през днешния ден Генералният щаб на въоръжените сили на Украйн а декларира, че съветската войска се е изтеглила от Нова Каховка.

" На 22 март 2023 г . всички елементи на армията-окупатор, ситуирани в селището Нова Каховка в Херсонска област, са напуснали града ", се споделя във вечерната сводка.

Преди да изоставен руснаците са събрали от локалното население всичко каквото могат - огромни количества домашен и електронни уреди, бижута, облекла и мобилни телефони, написа още в сводката на военните.

Нова Каховка е регионален център в Херсонска област и бе окупирана още в първите дни на войната. В непосредственост се намират по Севернокримския канал, който доставя вода от Днепър в Крим. Руските войски употребяват града като тилова база и логистичен център, а не един път украинците показаха терзания, че ще разрушат преднамерено оборудванията, с цел да наводнят земите и обитаемоте места.

През, че руснаците са почнали евакуиране, в това число и евакуация на цивилното население, което не се удостовери от последващите информации за фронтовата линия.  Руското командване не споделя нищо за това, че съветските военни са напуснали града.

Във вечерната си сводка украинският генщаб удостоверява, че боевете за Бахмут продължавата и руснаците не са се отказали от завладяването му.

През деня врагът нанесе 2 въздушни и 2 ракетни удара и изстреля 18 обстрела от реактивни системи на батальон. Нивото на ракетна опасност в цяла Украйна остава високо. На територията на Белгородска област ЗС на Руската федерация задържат групировки за демонстрационни дейности за попречване прехвърлянето на украински елементи в други направления.

Съобщава се за обстрел в Сумска, Черногивска област и Харковска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР