Във Възраждане постъпиха сигнали за закупуване на гласове от определена

...
Във Възраждане постъпиха сигнали за закупуване на гласове от определена
Коментари Харесай

Възраждане: Получихме сигнали за купуване на гласове, това трябва да спре

Във Възраждане постъпиха сигнали за закупуване на гласове от избрана политическа мощ като на гласоподавателите се оферират суми от 100 до 300 лв., с цел да гласоподават за определяна партия. Възраждане разполага с информация и ще бъде предадена по съответния ред до способените органи, при положение, че не бъдат взети ограничения, то ние от Възраждане ще създадем притежание цялата доказателствена информация, която имаме, разкриват от партията.
" Купуването на гласове е закононарушение по член 167 от Наказателния кодекс, съгласно който се санкционират с отнемане от независимост и санкция: лицата, които оферират пари, с цел да купят по този метод гласа на гласоподавател в интерес на някоя политическа мощ – партия, коалиция, претендент - депутат; лицата, които провеждат продажбата на гласове; лицата, които дават парите;  длъжностните лица, които правят тази активност при или във връзка осъществяване на служебните им отговорности.
 Софийски градски съд оправда някогашния народен представител Илия Илиев по обвиняване в търговия с гласове Софийски градски съд оправда някогашния народен представител Илия Илиев по обвиняване в търговия с гласове
Бившият народен представител Илия Илиев беше оневинен от Софийския градски съд по обвиняването за пазаруване на гласове на парламентарните избори през...
В актуалната предизборна акция всеобщо се правят всеобщо закононарушения по член 167 от Наказателния кодекс и отговорността е на всяка партия, която очевидно не се употребява с доверието на българския гласоподавател, с цел да залага предпочитано на тази незаконна форма на печелене на гласове, посредством по този начин нареченото им „ пазаруване “.
Всеки, който непринудено заяви на подобаващ орган на властта за осъществените закононарушения по чл.167, не се санкционира.
Информация  за тези нарушавания има и то обидно доста. Ето за какво Възраждане провежда национална акция в поддръжка на демократичните избори.
Всеки продаден глас за 50,00лв. за периода на мандата  на един парламент е приблизително по 0,03 лева дневно. Всеки продаден глас за 100,00 лева за същия период е приблизително по 0,07лв. дневно. Всеки продаден глас за 200,00 лева е приблизително по 0,13 лева дневно.
 Има към този момент сигнал за купуваща гласове политическа партия Има към този момент сигнал за купуваща гласове политическа партия
Има единствено 1 сигнал на горещия телефон за изборни измами на Министерство на вътрешните работи, който е обвързван с избрана политическа партия, която плащала за гласов...
Това са парите, за които продавате бъдещето си и бъдещето на децата си в България. Срещу тези стотинки дневно давате право на хора с не положителни намерения да вземат решение ориста на Родината и на всички нас, като нейни жители.
Правото на гласоподаване е едно от главните политически права на жителите. То е част от същността на демокрацията.
Информирайте органите на властта! Информирайте и нас, с цел да предприемем незабавни ограничения за разгласяване на осъществяваните закононарушения на имейл: [email protected]!
Тази информация със съответните доказателства ще бъде предоставена на прокуратурата по места и всеки ще понесе отговорността си за осъществените незаконни действия. Ще предоставим информацията и на интернационалните наблюдаващи, включително ОССЕ, Венецианската комисия, Европейска комисия и комисията ЛИБЕ и всички европейски и международни организации за отбрана на демокрацията ", показват още от партията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР