Във Варшава разбили руска шпионска мрежаНа края на живота си,

...
Във Варшава разбили руска шпионска мрежаНа края на живота си,
Коментари Харесай

Полша прехвърля МиГ-29 на Украйна

Във Варшава разрушили съветска шпионска мрежа
На края на живота си, апаратите са към момента годни, съгласно полския президент

Варшава чака и други страни да се включат в проекта

Варшава ще трансферира четири руски изтребителя МиГ-29 на Украйна през идващите дни, “като първа стъпка ” от общ пакет военна помощ, сподели полският президент Анджей Дуда, представен от Агенция Франс Прес.

“Други апарати сега са в развой на възобновяване и евентуално ще бъдат трансферирани в следствие ”, добави президентът, като посочи, че Полша разполага с към петнадесет МиГ-а, наследени през 90-те години от въоръжените сили на Германската демократична република, Германска демократична република.

“Тези МиГ-ове към момента са на въоръжение в полските Военновъздушни сили. Това са последните години на живот на тези апарати, които към момента остават в по-голямата си част оперативни ”, сподели президентът Дуда. Запитан за другите страни в тази коалиция, той отговори, че това е Словакия, само че “разбира се, че сме отворени и за други участници. Категорично желаеме нашата активност да се реализира в границите на коалиция ”. Прехвърлените в Украйна МиГ-ове ще бъдат сменени от южнокорейски самолети FA-50 и американски F-35, показват наблюдаващи.

Същевременно бе обявено, че службите за сигурност на Полша са разрушили съветска шпионска мрежа. Според министъра на защитата Мариуш Блашчак групата е представлявала “реална ” опасност.

Според данни на проверяващи полски медии шестима задгранични жители, обвинени в събиране на информация от името на съветските секрети служби, са били задържани от полските разследващи служби. Предполагаемият шпионски кръг е конфигурирал камери на автомагистрали и железопътни линии - в това число покрай летище, употребявано за доставка на западни оръжия в Украйна.

Около 400 съветски чиновници на разузнаването, работещи под дипломатическо прикритие - към половината от общия им брой в Европа - са били експулсирани, съгласно чиновници на западни специфични служби, говорели пред електронно издание “Политико ” при изискване за анонимност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР