Във Варшава Байдън ще трябва да разсее и страховете относно

...
Във Варшава Байдън ще трябва да разсее и страховете относно
Коментари Харесай

Байдън ще трябва да разсее страховете относно бъдещата подкрепа на САЩ за Украйна

Във Варшава Байдън ще би трябвало да разсее и страховете по отношение на бъдещата поддръжка на Съединени американски щати за Украйна, зародили се откакто долната камара на американския Конгрес се озова в ръцете на републиканците. Някои републиканци заплашват към този момент да слагат под въпрос помощта на Съединени американски щати за Украйна.
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще означи идната седмица годишнината от войната в Украйна с изключение на с пътешестване до Полша, където той ще произнесе и тирада, също и с телефонен диалог с водачите на Франция, Англия и Италия, съобщи Франс прес, като се базира на известие на Белия дом.

От Варшава, където Байдън ще бъде във вторник и сряда, той ще изпрати обръщение на съветския президент Владимир Путин, само че също и на съветския народ, съобщи представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.
Байдън, който на 3 март ще одобри канцлера на Германия Олаф Шолц, също така ще приказва по телефона идната седмица с редица американски съдружници, добави Кърби и посочи, че става дума за Еманюел Макрон, Риши Сунак и Джорджа Мелони.
Той посочи, че с приближаването на годишнината от войната в Украйна " ние можем да заявим гордо, че нашата поддръжка за Украйна остава непоклатима и че интернационалната коалиция, която поддържа Украйна, е по-силна от по всяко време било ".

Кърби още веднъж сподели, че Байдън няма желание да посещава Украйна идната седмица и че не е планувано той да има среща с украинския президент Володимир Зеленски, който той одобри в Белия дом през декември.
Във Варшава Байдън ще има среща с полския президент Анджей Дуда. После ще се види с групата страни, известни като Букурещката девятка, сплотяваща страните от Източна и Централна Европа, които са членове на НАТО (България, Румъния, Естония, Литва, Латвия, Унгария, Полша, Словакия и Чехия).
Във Варшава Байдън ще произнесе и тържествена тирада.
По време на предходната си аудиенция в Полша преди по-малко от година, Байдън беляза съзнанието на хората, като назова съветския президент Владимир Путин " касапин ", преценявайки, че той не може да остане на власт. После Белият дом увери, че Байдън не е призовавал за промяна на решима в Русия.
Речта си във Варшава Байдън ще произнесе на 21 февруари. По чисто съвпадане или пък не в този ден съветският президент Владимир Путин ще направи годишното си изказване за положението на Руската федерация.
Съединени американски щати са първи поддръжници на Украйна и военната, икономическата и филантропичната помощ, които те й предоставиха или гласоподаваха да й дават от началото на съветската инвазия трансферира 100 милиарда $. Според Съединени американски щати спорът се намира в решителен миг с приближаването на края на зимата.
А Украйна упорства за ускорение на оръжейните доставки, с цел да ограничи съветския капацитет, защото се притеснява, че Русия може да предприеме атака незабавно щом времето се усъвършенства.
Във Варшава Байдън ще би трябвало също да разсее страховете по отношение на бъдещата поддръжка на Съединени американски щати за Украйна, зародили се откакто долната камара на американския Конгрес се озова в ръцете на републиканците. Някои републиканци заплашват към този момент да слагат под въпрос помощта на Съединени американски щати за Украйна.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
18 Фев 202328918 Фев 202328318 Фев 202317818 Фев 2023102718 Фев 202374318 Фев 20231146КоментариА кой да разсее мъглата в главите18 Фев 2023 11:28ч.
на западните демократи?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани15 Фев 202386107 Фев 2023131017 Фев 202351118 Фев 202353
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР