Във Варна вече се движат част от новите електробуси. Става

...
Във Варна вече се движат част от новите електробуси. Става
Коментари Харесай

Във Варна вече се движат част от новите електробуси

Във Варна към този момент се движат част от новите електробуси. Става дума за шщест от тях, от общо 60, заяви шефът на общинското сдружение " Градски превоз " Николай Антонов пред.

Превозните средства са пуснати по линия 148 и 209, а останалите ще бъдат въвеждани на стадии. С изключение на краткотраен проблем с вратите не са били установени по-сериозни неизправности.

" Работим всекидневно и интензивно, с цел да може всички да бъдат пуснати допустимо най-бързо ", съобщи Антонов.

Билетната система ще бъде премествана поетапно от старите рейсове към новите.

Същевременно се работи по завършването на зарядните станции.

" На територията на " Градски превоз " всичко е завършено, остава да се приключи външното зареждане от подстанцията до " Градски превоз ", уточни Антонов.

Вече има позволение за прилагане на зарядните станции на обръщачите в " Почивка " и кв. " Владислав Варненчик ", добави той.

В края на седмицата се чака да дойдат новите сложно разпределителни устройства (КРУ) на Siemens, нужни за тръгването на всички електробуси.

В момента се работи по построяването на краткотрайно зареждане от други трафопостове, което ще даде опция за зареждане на още от новите транспортни средства на градския превоз.

Шефът на общинското сдружение изрази вяра, че до месец всички нови електробуси ще бъдат разполагаем на жителите.

След като автопаркът бъде сменен, в запас ще бъдат оставени към десетина от старите рейсове, които ще бъдат употребени при потребност, разяснява още шефът на " Градски превоз " - Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР